Excite

Klassiek, elegant en felgekleurd? Modehuis Valentino!

Als je houdt van elegante verfijning maar ook van felle kleuren, dan kun je bij veel modehuizen terecht. Maar één blinkt hier werkelijk in uit. Misschien omdat ontwerper en eigenaar en Valentino Garavanni als kind al een goed oog had voor verfijning. Toen hij later een vrouw in een rode avondjurk zag, was het raak. Het was duidelijk dat kleurige elegantie zijn stijlkenmerk zou worden. En dat zien we terug in de collectie van Valentino!

Wie is Valentino?

Valentino Garavanni werd geboren in 1932 in Italië. Omdat hij op nog jonge leeftijd al een grote liefde voor mode voelde, verhuisde hij op zijn zeventiende naar Parijs en kreeg daar zijn eerste baan op de ontwerpafdeling van Jean Desses. In de jaren '60 richtte Valentino zijn eigen modehuis op in Rome, dat Italiaanse en later ook internationale roem verwierf. De stijl van Valentino sprak veel mensen aan en zo ook veel sterren. Het was bijvoorbeeld Valentino die de trouwjurk van Jacky Kennedy ontwierp. En ontwierp hij de kleding van de Italiaanse atleten tijdens de Olympische Spelen van 1984. In 2000 ontving Valentino de Lifetime Achievement Award, voor zijn werk en verdiensten in de modewereld!

Valentino's collectie

In de collectie van modehuis Valentino is er allereerst natuurlijk zijn Haute Couture te vinden. Maar hiernaast brengt Valentino ook een prachtige collectie Ready to Wear op de markt, voor de man en vrouw van nu. Of Valentino nu werkt in zachte, zijdeachtige stoffen of juist stoer leer als materiaal gebruikt, elegantie is in al zijn creaties terug te vinden. Door de klassieke en chique afwerking is elk Valentino kledingstuk bijzonder om te dragen. Naast kleding brengt Valentino ook zonnebrillen, accessoires en parfums op de markt, die zijn elegante kleding helemaal afmaken.

Waar is de collectie van Valentino verkrijgbaar?

Je kunt de kleding van Valentino uiteraard verkrijgen op de eigen webshop via store.valentino.com. Dit maakt de elegantie en stijl van Valentino dus bereikbaar voor iedereen. Als je liever door de kledingrekken wilt dwalen, dan vind je op valentino.com ook de lokale verkooppunten. Elegantie en verfijning hoeft dus niet ver van huis te zijn!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020