Excite

Valentino maakte veel winst in 2014

  • © Getty Images
Het Italiaanse modehuis Valentino heeft het goed gedaan in het afgelopen jaar. Het bedrijf wist een behoorlijke brutowinst te boeken in 2014. Het ging om maar liefst 102 miljoen euro, een goede 57 procent meer dan het jaar ervoor. Daarnaast nam de omzet ook met 36 procent toe.

In 2013 wist het modehuis nog een brutowinst van 65 miljoen te realiseren. In 2015 is de verwachting dat de winst nog verder omhoog gaat. De CEO van Valentino, Stefano Sassi, verwacht dat er nog meer groei zal plaatsvinden. Het bedrijf trekt steeds meer nieuwe en andere klanten, maar merkt ook dat het bestaande klantenbestand steeds sterker wordt. Bovendien is er sprake van een wereldwijde groei in alle categorieën.

Volgens Sassi is de groei van het merk met name te danken aan de overname van Valentino door aandeelhouder Mayhoola for Investments. Dit gebeurde in 2012 en sinds die tijd is er echt een groei te zien in de ontwikkeling van het merk. Ook de opening van nieuwe winkels helpt natuurlijk mee. Zo werden in 2014 onder meer winkels in New York en Hongkong geopend. Daarnaast zal er volgende maand een winkel Rome, in de buurt van de Spaanse trappen, worden geopend.

Het modemerk Valentino is opgestart door Valentino. De nu 82-jarige ontwerper kondigde in 2007 aan dat hij in 2008 met pensioen zou gaan. Zowel in zijn werk als in zijn privéleven doet hij veel samen met Giancarlo Gammetti, met wie hij ongeveer 12 jaar een relatie heeft gehad en met wie hij ook nadat de liefdesrelatie tot een einde kwam, samen gebleven is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021