Excite

Valentino: ontwerpen van Italiaanse bodem

Valentino Garavani, ook wel bekend als Valentino, is al jaren een van de meest toonaangevende ontwerpers in de modewereld. De ontwerper van Italiaanse komaf ontwerpt al 45 jaar weelderige collecties met rood en wit tinten. Ook onder de celebrities is Valentino erg populair en hij kan zelfs Máxima tot vaste klant rekenen.

Valentino en zijn beroemde klanten

Valentino werd in 1932 geboren in een Italiaans stadje nabij Milaan. Al op jonge leeftijd interesseerde hij zich voor mode en op 17-jarige leeftijd vertrok hij naar Parijs om zich daar meer te verdiepen in het ontwerpen door te studeren aan een mode-instituut. Hij bleef enkele jaren werkzaam in Parijs waarna hij terugkeerde naar Italië en in Rome zijn eerste atelier opende. Steeds meer werden Valentino's creaties ontdekt door beroemde mensen. Zo ontwierp hij in 1967 de trouwjurk van Jacky Kennedy en kon hij ook Elizabeth Taylor, Farah Diba en Prinses Margareth van Engeland tot zijn vaste clientèle rekenen. Ook de nieuwe generatie celebs loopt weg met Valentino. Zo was Prinses Diana tot aan haar overlijden groot fan van zijn designs en droeg ze regelmatig jurken van hem naar grote events. Jennifer Lopez en zelfs Prinses Máxima worden gespot in zijn outfits.

De Valentino trouwjurk van Máxima

Hoezeer Máxima fan is van Valentino werd wel duidelijk toen ze hem inhuurde voor het ontwerp van haar trouwjurk. Voor de prinses ontwierp hij een trouwjurk met een boothals en driekwart mouwen en een sluier van wel vijf meter versierd met bloemmotieven en kant. Na de bruiloft ontwierp Valentino ook meerdere galajurken voor Máxima.

Het afscheid van Valentino

Hoewel Valentino nog steeds niet zijn ontwerpkwast aan de wilgen heeft gehangen, kondigde hij in 2007 wel zijn afscheid aan. Hij vond het tijd worden om zich terug te trekken uit de modewereld en zich bezig te houden met andere uitdagingen. Inmiddels heeft hij een deel van zijn modebedrijf verkocht aan een Britse investeringsmaatschappij en werkt hij aan een musical over zijn eigen leven.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020