Excite

Een uniek carnavalspak maak je zelf

Piraten, indianen, clowns en heksen: met carnaval struikel je erover. Je komt heel vaak dezelfde kostuums tegen. Mensen die geen speciaal kostuum hebben, lopen vaak in overalls of tuinbroeken. En net wanneer je denkt een uniek carnavalspak te hebben gevonden, dan zie je er later toch weer iemand in lopen!

Oude kleren

Herken je deze situatie? Waarom maak je dan voor de volgende carnavalsdagen niet zelf je carnavalspak? Als je zelf je eigen carnavalskostuum maakt, weet je zeker dat je een uniek pak hebt dat niemand anders heeft. Je kunt bijvoorbeeld een kostuum samenstellen uit oude kleren. Wil je als cowboy gaan? Dan kun je gewoon een oude spijkerbroek nemen, eventueel een aantal gaten in maken of touwtjes aan de zijkant vastmaken. Cowboylaarzen en-hoe erbij en klaar is kees!

Zelf maken

Vind je dat niet origineel genoeg? Ga dan zelf aan het werk met gewone stoffen en patronen. In het tijdschrift Burda zijn in de loop der jaren veel patronen verschenen voor carnavalskleren of verkleedkleren. Deze patronen kun je gebruiken om zelf je eigen unieke carnavalskostuum te maken. Heb je zelf geen Burda? Dat is geen enkel probleem. Neem een kijkje in de plaatselijke bibliotheek of op het internet bij patronenwinkel.nl. Je kan hier patronen kopen die eerder in de Burda hebben gestaan, keuze genoeg! De maten staan erbij vermeld, dus je weet meteen voor wie het kostuum geschikt is.

Je kunt ervoor kiezen om een eigen heksenkostuum te maken of een eigen indianenpak. Ben je bang dat dit niet origineel is? Dat hoeft helemaal niet. Je bepaalt namelijk zelf hoe jij het pak in elkaar zet en welke stof je gebruikt. Op de markt kun je vaak ontzettend veel stoffen vinden, voor een lage prijs. Wanneer je een aparte stof uitkiest, weet je zeker dat jouw pak uniek is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020