Excite

Uggs: niet voor in de winter!

Uggs zien er niet alleen lekker warm uit, maar zijn ook erg warm. Toch zijn ze allesbehalve geschikt voor ons winterweer. Als je met je Uggs door de sneeuw of regen loopt, veranderen de schoenen aan je voeten in grote, vochtige, vieze klompen die je op geen enkele manier warmte of bescherming bieden!

Het lijkt heel logisch: Uggs zijn winters, ze zijn duur en dus ook gemaakt van kwaliteitsmateriaal. Bovendien; het gebruikte schapenwol zou voor zich moeten spreken – een schaap wordt toch ook niet nat? Dat het niet zo makkelijk ligt, blijkt wel als je de Uggs beter bekijkt. Dan zie je bijvoorbeeld dat alleen een laagje van de schapenvacht wordt gebruikt. Vergelijkbaar met een echt schaap is dit dus niet.

Bovendien zijn Uggs helemaal niet ontworpen voor ons winterweer, maar voor het winterweer in Australië. De laarzen zijn daar gemaakt en de winters zijn daar zelden zo koud en nat als die bij ons.

Veel fabrikanten, zoals bijvoorbeeld Valenki House, spelen hier op in door nieuwe ‘Uggs’ te maken die wel waterafstotend zijn. Bijvoorbeeld vanwege een wassen laagje of een ander ingenieus systeem. Helemaal waterdicht is het niet altijd, want de methode van lappen aan elkaar naaien zorgt altijd voor kieren waar water doorheen kan. Mocht je echt voor droge voeten gaan en niet voor een modieuze uitstraling, dan kun je het misschien nog maar het beste houden bij gewone rubberen laarzen met een wollen voering. Natte voeten krijg je dan zeker niet!

Afbeelding: Flickr account UggBoy

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021