Excite

Tips voor het kopen van een trouwring

Bij de mooiste dag van je leven hoort ook een prachtige ring. Maar voordat je elkaar de trouwring aan de ringvinger schuift, moet je er eerst een kopen. En dat kan moeilijker zijn dan je denkt. Zo kun je kiezen uit verschillende materialen, ontwerpen en prijzen. Hier is een overzicht van aantal punten waar je aan denken kan.

De mogelijkheden voor een trouwring

Dat een trouwring altijd van goud moet zijn, is inmiddels achterhaald. Zo kun je ze tegenwoordig ook in platina, titanium en edelstaal aanschaffen. Ga je toch voor goud, dan kun je daar ook nog kiezen uit geel, wit of rood goud. De keuze voor welk materiaal je neemt, is best belangrijk. Ben je bijvoorbeeld snel allergisch? Misschien kun je dan beter niet voor goud kiezen. Wil je een ring van onverwoestbaar materiaal omdat deze veel aan ruwe omstandigheden wordt blootgesteld vanwege het werk van jou of je partner? Dan kun je aan platina of titanium denken. Is dit te prijzig? Denk dan aan een ring van edelstaal. Ook sterk én modern. Verder kun je een trouwring kopen waarin verschillende materialen zitten: titanium met goud bijvoorbeeld.

Behalve het soort materiaal kun je ook kiezen of je wel of geen edelsteen toevoegt aan je trouwring. Zo kun je een echte diamant nemen, maar als dat te duur is, kun je overwegen om een Zirkonia te nemen. Deze lijkt veel op een diamant. Ook kun je kleur brengen aan je trouwring door middel van diverse edelstenen: een rode robijn bijvoorbeeld of een groene smaragd.

Een leuk detail voor je trouwring is een gravering. Zo kun je de datum van je trouwdag in je ring laten zetten, maar ook de vingerafdruk van je kersverse echtgenoot.

Waar koop je een trouwring?

Om een trouwring te kopen, kun je natuurlijk naar een juwelier. Het voordeel is dat deze je persoonlijk kan adviseren en je de ringen meestal meteen van dichtbij kunt bekijken. Ook kun je je trouwringen laten ontwerpen door een edelsmid, zo krijg je echt een unieke trouwring. Shop je liever online? Er zijn genoeg webshops die trouwringen verkopen. En zoek je een voordelige set ringen? Let dan op de aanbiedingen of kijk bij de advertenties voor tweedehandsartikelen. Want ook trouwringen krijgen soms weer een tweede kans.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020