Excite

Ja ik wil... trouwjurken uitzoeken

Trouwjurken uitzoeken en passen neemt vaak nog meer tijd in beslag dan de hele bruiloft. Logisch, want je wil je natuurlijk wel goed voelen in je jurk op de mooiste dag van je leven. Met deze tips kun voorkom je teleurstellingen in de bruidsjurk en maak je van jullie trouwdag een groot succes.

Tips voor de juiste trouwjurk

De juiste trouwjurk uitzoeken is een kwestie van veel tijd. Dat geldt voor bijna alle bruiden. Voel je dus niet bezwaard tegenover het winkelpersoneel als je na drie jurken nog steeds geen goed gevoel hebt. Zo lang jij nog niet tevreden bent met de jurk moet je het niet opgeven. Natuurlijk kun je wel luisteren naar het advies van de medewerkers van de trouwjurkenwinkel. Zij voorzien dagelijks bruiden van hun droomjurk en zijn bovendien goed thuis in pasvorm en maten. Neem ook vooral je moeder en vriendinnen mee om te adviseren over de stijl van de jurk, maar beperk het tot een select groepje. Zorg dat je je niet vastlegt op één type en model jurk die je bijvoorbeeld in een tijdschrift hebt gezien. Zo voorkom je teleurstellingen.

Trouwjurken kwaliteit

Behalve de pasvorm en het model, is het belangrijk dat je let op kwaliteit en prijs. Natuurlijk heb je een bepaald budget waarbinnen de jurk moet passen. Probeer hier niet te veel vanaf te wijken, maar wees realistisch. Een jurk die je online voor een paar honderd euro in China op de kop tikt, ziet er vaak anders uit dan op de foto. Bovendien zijn er vreselijke verhalen over gescheurd tule, scheve naden en gesprongen ritsen waar je absoluut niet mee geconfronteerd wil worden op jouw huwelijksdag.

Tweedehands trouwjurk

Trouwjurken worden idealiter maar één dag gedragen. Daarom kunnen ze vaak nog prima een tweede ronde mee. Voordat je tot aankoop overgaat wordt aangeraden om eerst de jurk in het echt te bekijken. Als de pasvorm niet ideaal is kun je de jurk vaak makkelijk laten vermaken, maar een lelijke stof of rode wijn-vlek is niet meer te veranderen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020