Excite

Hoe tijdloos is een trend in tassen?

Voordat je een trend in tassen je eigen wilt maken, is het belangrijk dat je je goed bedenkt waarvoor je de tas wilt gebruiken. Ben je op zoek naar een handtasje voor het uitgaan, wil je een handige tas voor een dagje uit of ben je op zoek naar een tas voor je werk waarin je een laptop kunt vervoeren? Je zult merken dat zakelijke tassen veel minder snel wisselen in trends dan bijvoorbeeld handtassen.

Trendy handtas

Een handtas is voor vrouwen meer dan een handigheidje, het is iets waarmee je een statement kunt maken en waarmee je je eigen identiteit kunt laten zien. Het is daarom helemaal niet raar dat je meerdere handtassen hebt: voor elk moment van de dag een ander. En dan moet je er natuurlijk een paar hebben die je verschillende outfits complimenteren.

Formaat trends tassen

Het is niet te zeggen dat het formaat van tassen erg trendgevoelig is. Een tas moet in ieder geval groot genoeg zijn om je basisspullen bij je te dragen: een portemonnee, wat make-up en een pakje zakdoekjes moet er in ieder geval inpassen. Soms zijn grotere tassen trendy, zoals een shopper model tas. Grote trend tassen zijn alleen lastig op de fiets. Ook zijn ze niet geschikt om mee uit te gaan. Kleinere modellen zijn daarvoor juist weer handig en deze komen ook voor in meerdere modellen.

Kleine trendy modellen handtassen

Sinds de handtas een mode-item is geworden, wisselen de nieuwe modellen en materialen elkaar ontzettend snel af. Kleine handtassen of avondtasjes kenmerken zich alleen in het formaat: ze zijn gemaakt om weinig spulletjes mee te nemen. Tegenwoordig zit er vaak een speciaal vakje in voor je telefoon en ruimte voor geld en sleutels. Ze bestaan als envelopmodel, als handtas met kort hengsel, als een minischoudertas en variaties op ouderwetse beugeltassen.

Tijdloos?

Echt tijdloze tassen bestaan bijna niet, want zoals iedere trend verandert ook bij tassen het modebeeld. Wel kun je gericht tassen kopen: kies voor duurzaam materiaal, zonder veel modegevoelige details. Er zijn modellen handtassen van grote modehuizen zoals Chanel, die al jaren meegaan en nog steeds niet uit de mode zijn. Sommige tassen zijn nu zelfs meer waard dan op het moment van aanschaf.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020