Excite

Trend: legging voor mannen

Al sinds 2009 probeert de modewereld mannen in een legging te krijgen. Voor het eerst verscheen toen de ‘megging’ op de catwalk, maar het publiek kon er maar niet aan wennen. Afgezien van een paar bekende sterren willen de mannen zich niet aan de legging wagen.

Legging voor balletdansers

Leggings voor mannen waren tot voor kort alleen acceptabel bij balletdansers en catwalkmodellen, maar langzamerhand verovert de megging ook de straten van New York. Onder andere Justin Bieber, Russel Brand en Lenny Kravitz hebben de megging al in het openbaar gedragen.

Idioot

Dit jaar hebben verschillende grote modemerken actie ondernomen en wederom geprobeerd de legging voor mannen in te voeren. Zo hebben Emporio Armani en Dolce & Gabanna het kledingstuk opgenomen in hun lente- en zomercollecties voor 2013. Niet iedereen in de modewereld is zo enthousiast als deze twee Italiaanse modehuizen. De Britse ontwerpster Lucy Sykes heeft moeite met de megging, zo vertelt ze in de krant Telegraph. “Tot nu toe is de enige man die er goed uit ziet in leggings een vriend van me. Maar hij is jong, donker en knap en was trad voorheen op als balletdanser in Lincoln Centre. Elke andere man die ik er de afgelopen tijd in zag, zag eruit als een idioot.”

Twee voordelen

Volgens liefhebbers van de megging zitten er twee voordelen aan het dragen van dit bijzondere kledingstuk. Ten eerste zijn voor mannen meggings een stuk comfortabeler dan de modieuze skinny jeans. De elasticiteit van de legging zorgt ervoor dat de strakke broek niet knelt. Ten tweede zitten er geen gezondheidsrisico’s aan de legging voor mannen, zoals pijn en gevoelloosheid in de benen. Daarnaast kunnen ze ook gedragen worden door mensen met spataders. Skinny jeans worden dan afgeraden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020