Excite

Trend in herenmode: het bomberjack

Al enkele jaren zien we steeds vaker mode items uit de jaren negentig terug komen in de winkelstraten. Denk bijvoorbeeld aan de neonkleuren, drukke prints, gekleurde leggings en hoge sneakers. Voor heren is er natuurlijk het onmisbare bomberjack: een echte trend in de herenmode.

Bomberjack met eigentijdse twist

Het bomberjack maakt sinds enkele jaren een rentree in de garderobes van bekende sterren, zoals Pharrell Williams en Kanye West. Ook modehuizen en ontwerpers zoals Givenchy en Alexander McQueen hebben het bomberjack ingevoerd in hun collecties van nu; uiteraard wel met een eigentijdse twist. Denk daarbij aan een kekke print, zoals een legerprint of een fotoprint; of een nieuw, mooi materiaal en soepele snit.

Bomberjack en gabbercultuur

Het bomberjack was in de jaren negentig een icoon in de gabbercultuur. Pas daarom op dat je met een klassiek jackje (zwart met oranje binnenkant) er niet uitziet alsof je naar een Thunderdome feest gaat: zeker als je ook je haar kortgeschoren draagt. Het bomberjack staat nu voor een hele andere cultuur, namelijk vooruitstrevend, artistiek en hip met een vleugje urban hiphop.

Bomberjack combineren

Een bomberjack combineren doe je het beste in een moderne jaren negentig stijl; geheel zwart met een paar stoere sneakers. Draag je bomberjack met vintage items, zoals een stoere pet of t-shirt met vintage priunt voor een meer sophisticated look. De klassieke sportieve look krijg je door een bomber te combineren met enkele klassieke basics, zoals jeans en een sweatshirt. De mogelijkheden zijn oneindig!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021