Excite

Nieuwe trend: fluweel

De nieuwste mode trend is fluweel. Het stofje is weer helemaal hot. Maar het is een zeer lastig stof om te dragen. Fluweel wordt namelijk meestal met gordijnen of lange gewaden geassocieerd en niet in de eerste plaats met een modetrend. Toch kan fluweel heel mooi staan, mits je het goed combineert met je kleding.

Een fluwelen outfit

Fluweel is een vrij zware stof. En je wil natuurlijk niet als een gordijn voor de dag komen. Toch is er op de catwalk veel gebruik gemaakt van deze stof. Maar in tegenstelling dan de naam doet vermoeden is het fluweel nu verwerkt tot elegante en chique jurkjes die het model een schitterend figuur geven. Een groot voordeel van fluweel is dat het een schitterend licht-donker effect kan geven en zeer zacht en aaibaar aanvoelt. Hoewel fluweel vroeger voornamelijk werd gebruikt voor koninklijke kleding en koningsmantels, kun je nu ook in je alledaagse leven helemaal hip voor de dag komen met een fluwelen outfit.

Jurkjes en broeken in fluweel

Iets dat nu weer helemaal kan binnen de trend fluweel zijn fluwelen jurken of fluwelen broeken. Zorg er dan wel voor dat je leren schoenen eronder draagt en draag boven je fluwelen broek een meisjesachtig bloesje. Bij fluweel is het de truc om er in mindere mate van te genieten. Less is more. Het is het beste om ieder fluwelen kledingstuk te combineren met een basic shirtje of katoenen broek, zodat je het fluweel onderbreekt en het een minder zwaar effect doet geven. Ook je sieraden moet je sober houden. Fluweel is op zichzelf al een vrij opvallende stof en door je accessoires subtiel te houden, leg je de aandacht niet op de verkeerde plekken.

Fluwelen schoenen

De trend fluweel is ook weer helemaal terug te vinden in de schoenen. Zo zijn er fluwelen pumps en fluwelen laarzen. Dit kan erg mooi staan zolang je je maar aan het principe van 'less is more' houdt. Fluwelen laarzen combineer je met een andere stof en op die manier kun je je laarzen schitterend voor de dag laten komen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020