Excite

Tips voor je keukenaankoop

Voor een nieuwe keuken is allereerst geld nodig. Kijk goed naar je budget. Wat heb je zonder te lenen? Als je echt toe bent aan een nieuwe keuken maar je hebt het geld niet, kun je eventueel bij bijvoorbeeld Ikea een spaarplan voor een keuken samenstellen. Zo kun je bij deze Zweedse meubelgigant een keuken op afbetaling kopen zonder dat je rente betaalt. Kijk goed naar soortgelijke acties, want op die manier kun je voor de verandering echt gratis lenen.

Heb je de financiële kant van een keukenaankoop goed bekeken, dan wordt het tijd om over de keuken zelf na te denken. Wat doe je precies in je keuken? Wil je er na de verbouwing snel in koken of juist wat meer tijd doorbrengen? Kortom: moet je er alleen kunnen koken of moet je er ook kunnen zitten, werken of dineren?

De sfeer van de keuken is ook belangrijk om in je achterhoofd te houden. Je keuken moet verder vanzelfsprekend bij je woning passen. Tenzij je later de woonkamer en/of andere delen van het huis ook flink wil verbouwen, is het dus zaak om een keuken uit te kiezen die qua stijl niet totaal anders is dan de rest van je woning.

Om inspiratie op te doen voor je nieuwe keuken, kun je natuurlijk op bezoek gaan bij een keukenshowroom of bladeren door een catalogus. Ook online vind je veel voorbeelden van keukens. Zorg wel dat je gericht zoekt. Dat ene draaideurtje wat zo leuk opent kan misschien wel praktisch zijn in een keuken met veel hoeken, maar als je een rechte, open keuken hebt, is het vrij zinloos. Kijk daarom wat je nodig hebt, en daarna naar wat je daarin mooi vindt.

Afbeelding: Flickr, Plutor

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020