Excite

Tips voor het kopen van een nieuw parfum

Parfum ruikt op elke huid anders, maar ook per omgeving kan de geur van een parfum verschillen. Ieders huid reageert anders op parfum, dat ligt onder andere aan je huidtype, maar ook aan je voedingspatroon en of je veel transpireert. Daarnaast kunnen omgevingsgeuren, temperaturen en zelfs het gebruik van airco de geur van een parfum beïnvloeden.

Hoe voorkom je dat je een parfum koopt wat je achteraf toch niet zo lekker meer vindt ruiken? Het belangrijkste is om parfum te testen door het direct aan te brengen op je huid en niet door aan de flacon te ruiken. Bij veel parfumerieën heb je ook de mogelijkheid om de geur te testen op een teststripje. Zorg er ook voor dat je niet over het opgespoten parfum wrijft, daarmee beschadig je niet alleen de geurmoleculen, je zorgt er ook voor dat de geur net iets verandert.

Wist je trouwens dat het beste tijdstip om een parfum te kopen, tegen het eind van de dag is? Dan is namelijk je reukvermogen op zijn best. Je kunt dus het beste tegen sluitingstijd naar de winkel gaan, zo weet je zeker dat je het parfum goed kan ruiken. Draag op zo’n dag geen parfum van jezelf, dat beïnvloedt je reukvermogen weer. Om die reden is het ook beter om niet meer dan vier geuren te testen. Tenzij je tussendoor even naar buiten gaat voor wat frisse lucht, dan kun je er weer even tegenaan.

Afbeelding: Flickr, Dottie Mae

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021