Excite

Tennis kleren: de juiste schoen kopen

De juiste tennis kleren is belangrijk tijdens het sporten. Je moet er goed in kunnen bewegen en de kleding moet zweet op kunnen nemen. Vooral katoen neemt veel vocht en zweet op en is dus aan te raden.

Bij de meeste sporten zijn de schoenen het meest van belang en bij tennis is dit niet anders.

Investeren

Het is belangrijk om te investeren in speciale tennisschoenen. Tijdens elke sport maak je andere bewegingen. Je kunt dus geen hardloopschoenen gebruiken om te tennissen en omgekeerd.

Met de juiste schoenen maak je de minste kans op het oplopen van blessures. Ga dus niet op de prijs af, maar op de juiste schoen. Laat je hiervoor adviseren in een sportwinkel.

Opletten tijdens de koop

Wanneer je tennis schoenen gaat kopen moet je op verschillende dingen letten. Hieronder een aantal tips.

Stabiliteit

De schoenen moeten stabiliteit geven. De voeten en gewrichten worden intensief belast. Korte sprintjes, abrupte stops en korte felle bewegingen zijwaarts horen bij deze sport. Een goede schoen beschikt over voldoende stabiliteit zijwaarts. Zeker op tennisbanen zoals hardcourt en carpet is dit van belang.

Extra stabiliteit krijg je door buitenzolen met een brede basis en versteviging in het bovenwerk. Een zachte tussen-zool zorgt voor minder stabiliteit en kies je dus beter niet.

Demping

De demping is erg belangrijk in deze schoen. Schokken ontstaan tijdens het sprinten en sporten. Dit moet opgevangen worden door de schoen. Zolen worden gemaakt van dempende materialen zoals PU of MEVA. Daarnaast maken sommige merken gebruik van gel in de zool om de schokken op te vangen.

Pasvorm en duurzaamheid

Als de schoen niet goed past, kunnen er blaren ontstaan. De juiste pasvorm wil zeggen dat de voet niet schuift in de schoen.

Op sommige specifieke plekken verslijten de schoenen sneller. Dit verschilt van persoon tot persoon. Wanneer je tennisschoenen koopt, is het altijd handig om te weten of je schoenen op een bepaalde plek sneller slijten. Hier kun je dan rekening mee houden tijdens de koop.

Let op de ondergrond

Wanneer je tennisschoenen gaat kopen, moet je letten op welke ondergrond je voornamelijk tennist. Tennissen op gras stelt andere eisen aan de schoen dan hardcourt.

  • Kunstgras - Zorg voor genoeg grip en demping
  • Gravel - De grip en stabiliteit is hier erg belangrijk
  • Hardcourt - Demping is hier van belang
  • Carpet - Ook bij carpet is demping van belang

Wanneer je de schoenen gaat kopen, zorg dan dat je weet op welke ondergrond je tennist en welke jouw specifieke pijnpunten zijn. Op die manier kan de verkoper je beter adviseren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020