Excite

Te gast op een trouwerij: welke jurk past bij een bruiloft?

Heb je binnenkort een jurk voor een bruiloft nodig? Begin dan op tijd met shoppen! Niets is vervelender dan ongelukkig zijn met je outfit op een dag dat je in je beste humeur moet stralen. Als gast op een bruiloft wordt je gelukkig vaak op weg geholpen door een dresscode op de uitnodiging. Maar wat kan wel en wat kan niet?

Dresscode bruiloft

Een jurk voor een bruiloft is eigenlijk maar een eenvoudig kledingstuk, omdat je alleen een paar schoenen nodig hebt voor een complete look. Toch is de keuze van de jurk behoorlijk afhankelijk van de dresscode op de bruiloft. Geldt er een officiële dresscode, zoals white tie, black tie, tenue de ville of een cocktail? Dan kun je gemakkelijk bepalen wat wel en niet kan. Lastiger is het wanneer de bruid en bruidegom een zelfbedacht thema hebben, zoals film noir, of rock en roll; of helemaal geen dresscode hebben bepaald. Hoe weet je dan welke jurk bij de bruiloft past?

Niet dragen op een bruiloft

Tenzij specifiek op de uitnodiging is gevraagd om één van deze looks, kun je dit niet dragen op een bruiloft:

  • Een witte jurk: een witte jurk is voorbehouden aan de bruid en eventueel aan de bruidsmeisjes. Als gast een witte jurk op een bruiloft dragen zorgt ervoor dat je de aandacht van de bruid wegtrekt en dat is zeer onbeleefd.
  • Een zwarte jurk: een zwarte jurk is er voor een begrafenis. Ben je alleen uitgenodigd voor het feest in de avond? Dan kan een zwarte jurk voor de bruiloft wel gepast zijn. Combineer het wel met iets feestelijks.
  • Te bloot: zeker voor een bruiloft in de kerk is te veel bloot niet toegestaan. Weet je niet zeker of jouw jurkje ‘veilig’ genoeg is? Neem dan een vestje mee en draag hem los over je jurk met een ceintuurtje om je middel.
  • Een hoed: hoofddeksels zijn alleen toegestaan als de moeder van de bruid een hoed draagt.

Feestelijk

Geen dresscode, of enkel de vermelding ‘feestelijk’? Dan is bijna alles geoorloofd. Kies in ieder geval voor kleur en probeer in stijl te blijven met de aanwijzingen die je hebt over de bruiloft. Draagt de bruid een traditionele jurk? Zorg dan voor een rok tot op de knie. Komen de bruidsmeisjes op teenslippers? Dan kun je best met mooie sandaaltjes en een zomerjurk verschijnen op het feest. Weet je echt niet welke kant je op moet met je outfit, neem dan contact op met de ceremoniemeester.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021