Excite

Tattoo: hoe vind je de juiste shop?

Je laat je tattoo in een shop zetten en je moet er maar op hopen dat de tattooshop betrouwbaar is. Hoe weet je of een tattooshop goed is, hygiënisch te werk gaat of wel te vertrouwen is? Met deze tips weet je waar je op kunt letten!

Hygiëne

In een tattooshop is de hygiëne van groot belang. Erkende tattooshops hebben een certificaat als de hygiëne in orde is. Vaak hangt die wel in de shop of in de etalage. Maar dat is niet het enige waar je op kunt letten. Vraag of je de ruimte mag zien waar de tattoos worden gezet. Zit alles steriel verpakt? Zijn er handschoenen aanwezig? Ligt er geen enorme stoflaag overal? Wordt de ruimte alleen voor de tattoos gebruikt of ook voor andere zaken?

Garantie?

Het kan voorkomen dat er kleine dingen fout gaan in een tattoo. Dit zijn vaak dingen die makkelijk op te lossen zijn. Hoe gaat de tattooshop hiermee om? Mag je terugkomen om kleine dingen te laten veranderen en zit dit bij de prijs van de tattoo inbegrepen? En hoe zit het als een tattoo erg snel al kleur is kwijtgeraakt? Mag je hem dan gratis laten bijwerken?

Ontwerp en kwaliteit van de tattoo's

Misschien ken je iemand die al in de tattooshop is geweest, waardoor je weet hoe het met de kwaliteit zit. Als dat niet het geval is, kun je kijken naar een portfolio. De meeste tattooshops hebben foto's waarop de tattoos staan die zijn gemaakt. Kijk dus niet alleen naar de ontwerpen zelf, maar ook naar het uiteindelijke resultaat. Sommige tattooshops hebben ook prijzen gewonnen met hun ontwerpen, je weet dan dat je kwaliteit kunt verwachten.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021