Excite

Tassenmuseum toont koninklijke koffers

In Tassenmuseum Hendrikje zijn vanaf donderdag een aantal koninklijke items opgenomen in de expositie. Het gaat om twee reiskoffers; een exemplaar van koning Willem III en eentje van prins Bernhard.

De reistas die ooit in het bezit was van koning Willem (1817-1890) is inmiddels al meer dan 100 jaar oud. Toch bevat hij nog verschillende artikelen van de vorst, waaronder borstels en een eau de toilette. De koffer van prins Bernard (1911-2004) stamt uit de jaren ’50 en bevat nog verschillende reisspulletjes, als een manicureset en een spiegel. De reistassen werden door het museum gekocht tijdens de veiling van de inboedel van koningin Juliana. Hier werden enkele duizenden euro’s voor betaald.

Tassenmuseum Hendrikje is het grootste tassenmuseum ter wereld en heeft een collectie die de geschiedenis van 500 jaar tassen weergeeft. Van prachtige geitenleren buidels uit de 16e eeuw tot een tas die zelfs in het bezit is geweest van superster Madonna. Naast de vaste collectie met tassen wordt er ook regelmatig een aparte, tijdelijke expositie gehouden. Het museum is ontstaan uit de persoonlijke collectie van Hendrikje Ivo; zij verzamelde ruim 35 jaar lang tassen en besloot in 1996 in haar villa een museum te bouwen. Toen die locatie te klein werd, verhuisde de collectie in 2007 naar Amsterdam.

Afbeelding: Flickr account georgiapeachez

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020