Excite

Supertrash modeshow 2013

De Amsterdam Fashion Week is in volle gang. Zaterdag was traditioneel de dag voor ontwerpster en eigenaresse Olcay Gulsen met haar wereldmerk Supertrash. Ruim 1000 gasten zagen in de Hollandse Manage in hartje Amsterdam de Supertrash modeshow van 2013, toen de geuren van paardenmest even werden vermengt met haarspray en luxe parfums.

Paarden

De herfst en wintercollectie van Supertrash heet ‘New Amazons’. De modellen kwamen op paarden, racefietsen, segways en quads de catwalk op. De show en de collectie was verdeeld in vijf thema’s en steeds bleef de rode draad rond paarden in stand.

Klassieke hippische stijl

Het traditionele Britse platteland kwam terug in het thema ’Country Charm’. Met veel licht- en marineblauwe en bordeauxrode tinten, zorgde de kleding voor een nonchalante, jongensachtige uitstraling. Gebreide truien op minirokjes en spijkerbloesjes op klassieke bloemshorts vormden een combinatie van modern en klassiek. Bij ‘Show Hunter’ zag we veel hippische invloeden, zoals tailored wollen jassen, loafers met ponyharen, luxe gebreide items en elegante jurkjes met suède sleehakboots.

Moderne Glamazones

Met ‘Night Rider’ laat de Supertrash-vrouw zich van haar stoere kant zien met motorjasjes, tweedelige smokings en korte shorts. ‘Modern Cavalry’ staat voor legergroene trenchcoats, shorts met bloemenprint en jasjes met geaccentueerde schouders. Tenslotte combineerde het vijfde thema ‘Glamazon’ leren broeken en suède jacks met kenmerkende glamorous jurken en glanzende gebreide items.

Bonte parade

De Turks-Koerdisch eigenaresse van Supertrash stuurde na de show een persbericht, waaruit bleek dat ze erg tevreden was over haar collectie. “Na de overweldigende show van vorig jaar wilden we dit jaar iets totaal anders. Ik was enorm geïnspireerd door de mythologie rondom The Amazones en de AW13/14 collectie is dan ook ontworpen vanuit dit thema. De show is een bonte parade van indrukken. Ik ben ontzettend trots dat we weer totaal iets anders hebben laten zien. Voor mij kwam alles samen vanavond: de collectie, de locatie, de styling, de modellen, de muziek en de sfeer.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021