Excite

Supertrash en Olcay Gulsen

Supertrash is een modemerk dat Olcay Gulsen in 2009 kocht, nadat ze al enkel jaren een coöperatie vormde. Het merk ontwerpt voor jonge vrouwen die succesvol zijn en dat graag willen uitstralen: vrouwen zoals Olcay Gulsen zelf dus. De kleding is erg betaalbaar en daarom erg populair bij jonge meiden.

Achtergrond Gulsen

Olcay Gulsen groeide op in het Brabantse Waalwijk als kind van Koeridsch-Armeense ouders. Ze studeerde HR in Rotterdam en verhuisde daarna naar Amsterdam om carrière te maken. Ze was 21 toen ze haar eerste bedrijf startte; een HR-bedrijf met de naam Chill Company. Snel daarna maakte ze de overstap naar de mode met haar tweede bedrijfje 2Stepzahead. Dit project focuste zich op het importeren en exporteren van luxe internationale modemerken als Criminal en 5th Avenue.

Olcay Gulsen en Supertrash

Omdat Olcay in de modewereld werkte, kwam ze terecht op de modeweek. Daar ontmoette ze de eigenaar van het merk Supertrash, met wie ze een coöperatie vormde. Ze was in eerste instantie verantwoordelijk voor de Europese markt. Daar zorgde ze voor een enorme verspreiding van naamsbekendheid en nog belangrijker: ze zorgde dat er veel verkooppunten bijkwamen. Omdat de wereld te klein was voor Gulsen, besloot ze in 2009 om het hele merk Supertrash te kopen. Op die manier kon ze veel beter bepalen welke richting het merk op zou moeten gaan. Dat haar businessplan werkte blijkt: in 2010 verkocht Supertrash al in 24 landen. In 2011 lanceerde Olcay haar eigen merk 'Olcay Gulsen.' De eerste collectie bestaat uit luxe minimalistische avondjurkjes.

Olcay Gulsen op televisie

Behalve Supertrash, is Olcay Gulsen ook een bekende op de televisie. Ze verscheen als jurylid in het televisieprogramma Project Catwalk, waar ze beginnende ontwerpers jureerde. Ze is tevens coach van modellen in het programma The Face. Ze schroomt niet om tijdens de programma's haar merk Supertrash te promoten. Ook hierdoor is Supertrash zo succesvol geworden en gebleven.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020