Excite

Supersneaker: de All Star

In 2008 bestond Converse honderd jaar. Het is knap dat een sportschoen een eeuw heeft te weten overbruggen zonder hiervoor populariteit in te leveren. Natuurlijk hebben de schoenen er niet altijd helemaal precies zo uitgezien. De allereerste schoenen van Converse waren bijvoorbeeld geheel vervaardigd uit rubber. Dit had een reden: de oprichter van Converse (Marquis Mills Converse) had in de rubberhandel gezeten.

In 1917, zo’n negen jaar na het produceren van de eerste All Star, kreeg de schoen de vorm die het nu nog heeft; met linnen schoen en rubberen zool. Het moest een echte sportschoen worden, en de beroemde basketballer Chuck Taylor tekende ervoor. Zijn handtekening staat nog altijd op het logo met de ster van de Converse-schoenen.

De traditionele All Star is zwart en hoog (ook wel hi-top genoemd), maar het kleurenschema werd al snel uitgebreid. Tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken of het kan op je All Star. Sterker nog, op de website van Converse zelf kun je je eigen All Star ontwerpen. Kies je eigen kleuren, je eigen opdruk... het is met recht je eigen sportschoen te noemen.

Als je op zoek bent naar een tijdloze schoen, dan weet je dus dat je met de All Star goed zit. Zeker als je kiest voor de traditionele hi-top (met als variant de lo-top, de wat lagere schoen) in bijvoorbeeld zwart of wit. Er zijn genoeg mensen met een hele reeks All Stars in alle kleuren van de regenboog; handig voor elke outfit. Heb jij al een All Star?

Afbeelding: Flickr, Xie Kitchen

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020