Excite

Supermooie sieraden

Jezelf omhangen met sieraden is iets universeels. De manier waarop we dat doen is dat echter niet. Zo zijn er bepaalde stammen die hun nek uitrekken met diverse ringen, en groepen mensen die een schotel in hun mond dragen om hun lippen te vergroten. Tegenwoordig zijn we in het Westen steeds meer gewend aan ‘stretching’, waarbij een ring in de oorlel wordt geplaatst om deze uit te rekken.

Ook piercings behoren tot de sieraden. Relatief nieuw zijn ook de mondsieraren, waarbij bijvoorbeeld op de tanden een juweel wordt geplaatst. Oudere sieraden zijn de broche, die onlangs een kleine comeback maakte maar voornamelijk door ouderen wordt gedragen, de ring, armbanden en halskettingen.

Tegenwoordig kun je je online tegoed doen aan een enorm aanbod sieraden. Belangrijk is dat je daarbij goed op de kwaliteit let. In de eerste plaats let je op de kwaliteit van de online winkel. Heeft deze keurmerken, zoals het thuiswinkel-keurmerk? Kun je er veilig online betalen? Vervolgens kun je kijken naar de kwaliteit van de sieraden. Zijn deze van echt zilver of (wit)goud? Met name als je gevoelig bent voor nikkel is het goed hier extra op te letten.

In de winkel heb je als voordeel dat je alle sieraden meteen kunt passen. Zo zie je gelijk of die ene ketting je goed staat en of een ring je wel past. Wil je een keer origineel voor de dag komen? Daarvoor hoef je niet per se dure, exclusieve sieraden te kopen. Je kunt ook een keer meedoen aan een workshop sieraden maken, of online je eigen sieraad ontwerpen.

Afbeelding: Flickr, cjc4454

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021