Excite

Strandmode 2011: marine, retro en streepjes als blikvangers

Tijdens de vakantie wil je je in de eerste plaats goed in je vel voelen. Goed zittende en modieuze badpakken helpen je daarbij. Wat zijn de blikvangers van de strandmode 2011 en hoe kies je het meest geschikte badpak?

Strandmode 2011 met retrotintje

Retro is weer in en dat is ook zo voor de strandmode 2011. De ontwerpers van de strandmode zochten dit jaar inspiratie in de fifties. Drapages, bikini's en hoog uitgesneden broekjes zijn opvallende terugkomers. Vichy-ruitjes brengen Brigitte Bardot weer in het vizier en de polkadot en klassieke prints uit de vijftiger jaren maken deze opvallende retrotrend compleet.

Marinelook voor badpak en bikini

Bij het zien van de strandmode van 2011 is de terugkeer van de marinelook met horizontale streepjes op badpakken en bikini's opvallend. Dat is goed nieuws voor dames met een maatje en enkele kilo's meer. In tegenstelling tot wat velen denken, laten horizontale streepjes je er slanker uitzien.

Opvallende kleuren

Badpakken en bikini's zijn er dit seizoen in alle kleuren, hoe fleuriger hoe beter. Contrasterende tinten staan centraal. In bijna alle collecties vind je broekjes in contrasterende kleuren met het bovenstuk. Bij een badpak hoort een pareo in een andere tint. Allerlei bloemenprints maken deze zomer eveneens een opmerkelijke rentree.

Uitgesneden badpak als alternatief

Voor dames die moeilijk kunnen kiezen tussen een badpak of een bikini, is er deze zomer het opvallend ver uitgesneden badpak. Daarbij hebben ze de keuze tussen een model waarbij het broekje met een smalle strook aan het topje is vastgemaakt of een badpak met een diep ingesneden taille.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020