Excite

Straal in een leren broek

Een leren broek is een gewaagd kledingstuk, maar dat het nog steeds populair is, blijkt wel uit het feit dat er elk seizoen wel weer eentje in de collectie zit. En dat al decennia lang. Hoe je het ook wendt of keert; een leren broek is gewoon een kledingstuk dat je echt in je kast moet hebben. Het maakt niet echt uit wat voor leren broek je kiest, als het er maar eentje is die je goed past. Want als er één kledingstuk is dat je op dat gebied niets vergeeft, dan is het wel een leren broek!

Het grootste probleem van een leren broek is dat deze niet altijd lekker zit, zeker niet als de broek strak zit. En dat terwijl een leren broek strak natuurlijk het mooiste staat. Een leren broek blijft het mooist en het meest comfortabel als je er voorzichtig mee omgaat. Dat begint al bij de aanschaf; koop de broek een halve maat te klein. Dit klinkt als zelfpijniging, maar is echt belangrijk. Leer loopt namelijk uit en als de broek je als gegoten zit, dan is de kans groot dat dit een paar weken later niet meer zo is. De broek krimpt niet meer, dus eenmaal uitgelopen, zul je het er mee moeten doen.

Was een leren broek verder zo min mogelijk. Moet het toch gebeuren, laat dit dan doen en doe het niet zelf. Je kunt de broek natuurlijk wel luchten, zodat eventuele geurtjes een beetje wegtrekken. Na verloop van tijd kun je de broek met ledervet invetten om hem mooi te houden en het leer soepel. Dit vet koop je onder meer bij schoenwinkels.

Afbeelding: Flickr account Leder Stars

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020