Excite

Stille trend: klassieke glamour

In de highstreet winkelketens is een stille trend ontdekt: de klassieke glamour voor een scherpe prijs. Wat dat precies inhoud dat lees je in dit artikel.

Klassieke glamour

Wat verstaan we onder klassieke glamour? Dat draagt Brigitte Bardot uit op bovenstaande foto. Klassieke glamour is een zakelijke, vrouwelijke look die we vaak associëren met Franse chique. Denk aan elegante zwart-witte streepjesshirts van mooie materialen, rode, klassiek gesneden jeans of pantalons en flatjes van leer. We zien rieten hoedjes in de zomer en wollen hoeden in de winter. Kokerrokken, geprinte zijde en heel veel zwart, wit, donkerblauw en rood. Denk Franse Rivièra en Saint Tropez in de jaren vijftig.

Chique Zuid-Frans

De trend van klassieke glamour hebben we niet veel teruggezien op de catwalk. Het is dan ook een stijl die wellicht meer thuishoort bij het voorjaar dan bij het najaar en de winter. Toch zijn verschillende highstreet winkelketens die de stijl hebben opgepikt. Met als resultaat dat wij er voor een scherpe prijs heel chique Zuid-Frans uit kunnen zien.

Klassieke collectie

Waar kunnen we de klassieke glamour vinden? De Zara heeft een goede collectie simpele, maar chique kleding. Bijvoorbeeld een pantalon met een kleine zwart-witte ruit. Prachtig in combinatie met een zwarte zijden blouse en een dun rood leren riempje. Ook de nieuwe winkel Marks & Spencer in Amsterdam weet de klassieke glamour goed te verkopen. Zo hebben ze een aantal prachtig bedrukte blouses in de collectie. Winkels die altijd al een goede klassieke collectie hebben zijn natuurlijk ook vertegenwoordigd. Denk aan de C&A en de zakelijke collectie van de H&M.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021