Excite

Stijlvolle dameskleding op budget

Ook met een klein budget kun je een stijlvolle dameskleding shoppen, het gaat namelijk om kleine details die goedkope kleding een chique uitstraling geven. Let op de volgende punten en je hebt de tijdloze tailored look zo onder de knie.

Koop een goede kledingmaat

De belangrijkste tip bij het kopen van stijlvolle dameskleding is een goede kledingmaat kopen. Je confectiemaat varieert nog wel eens, afhankelijk van het merk en het model kleding. Zorg dat je schoudernaden op de schouder zitten en de buste-naad ook onder je borsten. Let op een goede lengte van de mouw of broekspijp en koop nooit kledingstukken die ergens knellen of trekken. Laat je eventueel adviseren door een verkoper, en overweeg slecht zittende kleding te laten vermaken door een kleermaker.

Goede winterjas

Zeker in de winter is je jas het belangrijkste kledingstuk van je outfit. Ook voor stijlvolle dameskleding is een goede winterjas erg bepalend. Lees hier over de trends in winterjassen van 2013 en kies voor een modieus, maar minimalistisch model winterjas. Heb je geen budget om ieder jaar een nieuwe winterjas aan te schaffen? Ga dan voor een klassieke damesjas in een neutrale kleur, zonder te vele poespas. Heb je een grote buste? Koop dan geen double breasted model.

Stijlvolle accessoires

Beperk het aantal accessoires voor een tailored look. Kies één opvallend sieraad, zoals een grote armband of een opvallende ketting. Grote oorbellen zijn ook prachtig, als je bijvoorbeeld een simpele zwarte outfit hebt. Vermijd opvallende riemen en probeer te investeren in edelmetalen.

Schoenen verzorgen

Stijlvolle dameskleding maak je af met een paar tijdloze schoenen, liefst van echt leer. Groot voordeel van leren schoenen is dat ze lang meegaan. Zorg bij de aanschaf van leren schoenen dat het model een aantal seizoenen mee kan. Poets je schoenen regelmatig en gebruik een beschermende spray om het leer lang mooi te houden en je schoenen te verzorgen. Laat een schoenmaker regelmatig de zolen en hakken vervangen en draag een leren inlegzool om de binnenkant van je schoenen in model te houden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020