Excite

Steel de show met je nieuwe leren kleding

Als je de gemiddelde kledingwinkel inloopt, zie je al snel dat de meeste kleding van stof is. Hier en daar zul je een leren jas vinden of enkel eens een broek. En dat terwijl leren kleding heel veel voordelen heeft ten opzichte van kleding van stof.

Leren kleding is duurzaam, gebruiksvriendelijk en erg flexibel. Door de nieuwste technieken wordt leren kleding steeds lekkerder om te dragen en gaat het steeds langer mee. Een leren jas of broek gaat jaren mee. Doet dat maar eens na met een gewoon truitje!

Bijna elk kledingstuk wordt wel gemaakt in leer. Broeken, jurken, rokjes en jassen. Allemaal even tijdloos en duurzaam. Is een normale collectie je toch wat te gewoon dan kun je natuurlijk altijd naar een atelier gaan dat een kledingstuk voor je ontwerpt of waar je zelf een ontwerp kunt brengen. En als je zelf handig bent dan kun je zelf ook aan de slag met het ontwerpen en maken van je eigen leren kleding! Mocht je deze behendigheid nog niet hebben dan kun je een cursus kleding maken volgen om zo aan de slag te kunnen!

Om alles in goede staat te houden is het wel belangrijk om leren kleding niet te gebruiken als je werkzaamheden verricht waarbij je olie of andere bijtende middelen gebruikt. Ongewenste kreukels in het leer verwijder je door het kledingstuk te dragen. Door de lichaamswarmte verdwijnen de kreukels. Wil je leer schoonmaken dan kan dat heel gemakkelijk met babyshampoo en lauw water. Als je dat regelmatig doet, kun je er op rekenen dat je leren kleding lang mee gaat!

Afbeelding: Flickr account Idhren

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020