Excite

Hoe draag je een statement broek?

De trend van nu is een opvallende statement broek. Niet langer gaat het om een spannend model, zoals een tuinbroek of een superlage heupbroek. De trend van nu is print. De modellen zijn simpelweg een 7/8 lengte of een wijde pijp, maar de stoffen hebben opvallende prints, waardoor je een echt statement in je kleding hebt.

Statement broek op de catwalk

Balmain, Stella McCartney en Clements Ribeiro, allemaal gaan ze mee op de trend van statement prints in de broek. De catwalks waren vol met zonnige prints op de broeken. Sommige modehuizen prefereren luchtige broeken, die losjes langs het lichaam hangen zoals bij de pyjama trend.

Vooral McCartney laat deze broeken zien in haar laatste collecties. Ze combineert de statement broek met jasjes in een gelijke print of luchtige witte t-shirts.

Bij Balmain herkennen we de powervrouw in strakke jeans met print, gecombineerd met de bekende stoere colberts.

Typen statement broeken

Zoals gezegd maakt een model dit seizoen niet het statement. Het gaat vooral om de print. Deze gaan van hele grafische prints zoals een lengtestreep tot het andere uiterste tot heftige kleurencombinaties in paisleyprint. Ook een bloemen- of sjaalprint op de broek zien we vaak.

Print met print

De statement broek combineren kan een lastige opgave lijken, maar dit seizoen is het volledig toegestaan om print met print te combineren. Daarbij hoeft het niet een matchende print te zijn: mismatch is juist extra spannend! Een simpel wit of zwart t-shirt is een veilige keuze als je niet helemaal zeker bent hoeveel statement je wilt maken. Bovendien worden heftige prints niet altijd geaccepteerd op kantoor.

Statement broek kopen

Behalve de grote modehuizen, zijn de eerste statement broeken alweer gesignaleerd in de winkelstraten. H&M heeft enkele broeken met een felle print. Ook online modeketen ASOS heeft een goede statement broek in de collectie. De Zara heeft zich de pyjamatrend aangetrokken, dus statement broeken in dit type vind je bij de Spaanse modeketen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020