Excite

Sprookjesachtig barok is terug

De kleding uit oude sprookjes spreekt altijd een beetje tot de verbeelding. Gelukkig heeft het dramatische, maar vrolijke effect van sprookjesachtig barok weer zijn entree gemaakt in de modewereld. Denk aan veel goud, zware en opvallende jurken en bijzondere sieraden. Het sprookjesachtige barok van het zeventiende eeuwse Europa vormt de inspiratiebron dit seizoen van veel modeontwerpers.

Barok en ontwerpers

Verschillende ontwerpers grijpen terug op sprookjesachtige ontwerpen.

Zo heeft de moderne en zeer populaire Jason Wu barokke details terug laten komen in zijn kleding. Hij combineerde moderne invloeden, zoals een leren broek met klassiek Chinese tops en jasjes. Hij liet het sprookjesachtige barok terugkomen in abstracte en dromerige prints op jacquard stoffen. De modellen waren geïnspireerd op kleding uit het oude China, maar ook op het stereotype beeld dat de westerse cultuur vroeger had van het verre oosten.

Bij Balmain, bekend van een vrouwelijk en stoere look, kwam sprookjesachtig barok terug in onder andere handgemaakte borduursels. Eveneens gebruikte Balmain klassieke bloemenprints in de toch stoere en eigentijdse kleding. De handelsmerk tops en jasjes van Balmain zijn bijna vierkant gesneden en versierd met tal van kraaltjes en borduursels voor een vrouwelijke noot.

Zelf sprookjesachtige kleding dragen

Wanneer je niet het geld hebt om kleding te kopen van deze modehuizen, kun je toch meedoen met de trend sprookjesachtig barok.

Ga voor bewerkte kledingstukken met steentjes, kraaltjes, borduursels en prints. Combineer deze met moderne invloeden, zoals een stoere jeans of zelfs motorlaarsjes. Zo breng je een beetje rock'n'roll in de sprookjes van vroeger. Probeer ook aan kleuren te denken. Combinaties van zwart met bewerkte stoffen geven nog meer kracht aan je look.

Sprookjesachtige look

De trend van sprookjesachtig en barok is niet compleet zonder de juiste accessoires. Passende schoenen zijn hoge hakken, eventueel van bewerkte stoffen. Combineer je barokke outfit met sjaals en handschoenen met bont accenten. Lange oorbellen en kettingen maken je outfit echt af. Houd je look zo vrouwelijk mogelijk door in je make-up een rode lippenstift te gebruiken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020