Excite

Sportschoenen, uitvinding van de eeuw.

In de oudheid bewoog men al, maar niet op die prachtige sportschoenen die we tegenwoordig hebben. Toen was het een kwestie van sandalen, als je tenminste geluk en voldoende geld had. In de huidige tijd kunnen we onze voeten verwennen met speciaal op maat gemaakt sportschoenen.

Voor iedere sport is eigenlijk wel een speciale schoen te krijgen. Zo hebben voetbalschoenen speciale noppen aan de onderzijde om grip te krijgen en zijn hardloopschoenen gemaakt om te kunnen veren en te dempen. Mocht je gaan hardlopen let er dan goed op dat je goede schoenen koopt. Je voeten hebben tijdens het hardlopen veel te verduren. Het beste is om naar een speciaalzaak te gaan om je goede schoenen aan te laten meten.

Maar sportschoenen worden ook gewoon in het dagelijkse leven gebruikt. Het zijn echte mode artikelen geworden, onder meer door hun felle kleuren. Sommige fabrikanten bieden zelfs de mogelijkheid om je eigen schoen te ontwerpen! Andere sportschoenen zijn alleen nog modeartikelen en worden niet meer in de sportwereld gebruikt. Zo werden van oudsher de All Stars schoenen gebruikt in de basketbalwereld, tegenwoordig zie je ze vooral in het straatbeeld verschijnen. Sportschoenen zijn tegenwoordig dan ook algemeen geaccepteerd als dagelijkse schoenen, er zijn zelfs mensen die sportschoenen onder een pak dragen!

Loop niet te lang door met versleten sportschoenen, zeker niet als je ze specifiek voor het sporten gaat gebruiken. Versleten schoenen hebben een stuk minder grip en een slechtere pasvorm, hierdoor vergroot je de kans op blessures.

Zorg ook voor goed onderhoud, vet lederen schoenen periodiek in en probeer altijd een extra setje veters op voorraad te hebben. Dan grijp je nooit mis!

Afbeelding: Flickr account Looking Glass

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021