Excite

Je favoriete spijkerbroek herstellen

Iedereen herkent het wel. Je betaalt ruim honderd euro voor die ene perfecte spijkerbroek en je woont er praktisch in. Maar na een jaar vertoont de stof slijtageplekken en kan het zelfs gaan scheuren. Hoe kun je je spijkerbroek herstellen, zodat je er nog een jaar mee door kan? Anders is het toch zonde van je investering.

Je spijkerbroek zo goed als nieuw

Veel mensen hebben hetzelfde probleem. Na een jaar van intensief dragen begint je favoriete spijkerbroek slijtageplekken te vertonen. De eerste plaatsen waar deze vaak het eerst zichtbaar zijn, zijn bij de bovenbenen en onderaan de broekspijpen. Dit komt omdat de stof hier het meest te verduren heeft. Door wrijving langs je benen of omdat je broekspijpen over de grond slepen, komen daar de eerste scheuren.

Je spijkerbroek herstellen

Wanneer je ruim bij kas zit, kun je makkelijk een nieuwe spijkerbroek aanschaffen en je kunt er zelfs voor kiezen om hetzelfde model opnieuw te kopen. Maar je kan ook gewoon je spijkerbroek herstellen. Zo kun je de draagtijd verlengen en weer even wat langer plezier hebben van je spijkerbroek.Voor het repareren van je spijkerbroek bestaan er verschillende mogelijkheden. Zo kun je natuurlijk naar de kleermaker gaan, maar zelf repareren is ook niet erg moeilijk.

Thuisreparatie

Wanneer je thuis je spijkerbroek wil repareren is het belangrijk om een klein lapje dun stof in je bezit te hebben en eventueel textiellijm, wanneer het om een kleine scheur of gat gaat. Wanneer dit het geval is kun je de lap aan de binnenkant van je broek bevestigen en vastlijmen met de textiellijm. Bij grotere schade moet je de lap zo vaststikken dat hij niet opnieuw losraakt. Hiervoor zijn wel gevorderde stiktechnieken vereist.

Reparatie door strijken

Een andere mogelijkheid is het aanschaffen van Snelfix. Dit is opstrijkbare katoen die als het ware de gaten dichtstoppen. Dit is vooral handig bij kinderen die regelmatig met gaten in de spijkerbroek thuiskomen. Wanneer je hun spijkerbroek wil herstellen hoef je enkel met de strijkijzer en het Snelfix over de gaten heen te gaan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020