Excite

Welke soorten parfums zijn er te koop?

Een geurtje is al tijden het meest favoriete cadeau voor jezelf, voor je geliefde, voor je ouders en voor vrienden en vriendinnen. Het is voor iedereen leuk om te geven en om te krijgen. Maar zodra je in de stad een parfumerie binnenkomt, weet je ineens niet meer waar je moet kijken! Zelfs van één geur bestaan soms wel zes bijproducten, die allemaal hetzelfde luchtje hebben. Hoe te kiezen?

Geurlijn

Een geurlijn bestaat vaak uit meerdere producten idealiter, zodat je geen verschillende geuren door elkaar gaat gebruiken. Denk aan je douchegel, deodorant, bodylotion de allemaal anders ruiken en op hun beurt weer een effect hebben op de uitwerking van geur van je parfum op je huid. Rondom de feestdagen zul je vaak cadeauverpakkingen van geuren vinden waar bijvoorbeeld de parfum, een douchegel en een bodylotion inzitten, zodat je ze samen kunt gebruiken.

Vormen parfum

Binnen de soorten parfums zie je ook vaak verschillende vormen. Het voornaamste verschil is de concentratie geur verschilt, maar ook in het gebruik zijn ze iets anders. Vaak heb je een eau de parfum en een eau de toilette, waarbij de eerste vaak iets duurder is. Je hoeft er ook minder van gebruiken. Veelal zijn de flesjes eau de parfum ook kleiner dan de eau de toilette. Een voordeel van deze variatie is natuurlijk dat je zelf kunt bepalen in hoe sterk je de geur wil hebben.

Een groeiende populariteit hebben de vaste parfums. Deze zitten bijvoorbeeld in een stick of in een potje. Je smeert het als een soort crème of body butter op plekjes waar je lekker wil ruiken. Ze zijn ook ideaal in je tas of op reis, omdat de potjes niet lekken en ze gewoon in je handbagage mogen in het vliegtuig.

Voor iedereen een cadeau!

Vind je de eau de toilette of de eau de parfum iets te duur? Probeer dan een ander product uit de geurlijn. Cosmeticawinkels zoals Lush en The Body Shop hebben bijvoorbeeld behalve verschillende vormen parfums ook zeep, bruisballen voor in bad en shampoo in hun geuren. Voor elk budget dus iets!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021