Excite

Zo kies je sokken voor je outfit

Als je vrouwen vraagt naar de grootste afknappers bij mannen, dan komt in het lijstje ongetwijfeld 'witte sportsokken' voor. Een duidelijke don't dus. Maar welke sokken kun je als man dan wel dragen? En maakt het verschil waar je welke sokken draagt? Hier lees je wat je moet weten over het kiezen van de juiste sokken.

Witte sportsokken zijn voor het sporten

Witte sportsokken hoeven niet helemaal in de ban, ze mogen best gedragen worden. Maar dan alleen tijdens het sporten. Of tijdens andere sportieve activiteiten. Dan ogen ze fris en kan het prima. Maar voor gewone gelegenheden zijn witte sportsokken absoluut een no-go.

Wat dan wel?

Mannen kunnen het beste kiezen voor donkere sokken. Ze hoeven niet per se zwart te zijn, donkerblauw, grijs, bruin of donkergroen mag ook. Het is belangrijk dat je de kleur van je sokken afstemt op je schoenen. Zorg er echter ook voor dat je sokken en schoenen passen bij de rest van je kleding. Kleurtjes zijn helemaal niet netjes, dus blijf daar het liefst zo ver mogelijk uit de buurt. Een heel fijn patroontje zou nog kunnen, maar alleen als dat je niet belegen maakt. Vraag voor de zekerheid advies van iemand anders, soms kan het moeilijk zijn om dit bij jezelf te zien.

Materiaal

Ook qua materiaal is er onderscheid te maken tussen verschillende soorten sokken. Zo zijn er bijvoorbeeld donkere sportsokken verkrijgbaar, maar die combineren niet mooi met nette kleding. Dan kun je beter dunne katoenen of wollen sokken dragen. Of als je echt voor chic wilt gaan: zijde. Dat voelt ook nog eens heerlijk zacht aan je voeten.

Geen sokken

Er zijn ook momenten waarop je helemaal geen sokken draagt. In bed bijvoorbeeld, maar ook als je een korte broek draagt. Bij een korte broek kun je slippers of mocassins dragen. Heb je vaak last van zweetvoeten, kies dan voor heel lage enkelsokjes. Die steken niet of bijna niet boven je schoenen uit.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020