Excite

Snowboots kopen

Als het sneeuwt in Nederland hebben we er meteen last van. Er wordt niet gestrooid, sneeuwschuivers rijden alleen op de snelwegen en de stoepen in de woonwijken moeten we zelf schoon bikkelen. Snowboots zijn ideaal voor het Hollandse winterweer. Je voeten blijven warm, je staat stabiel op de gladde sneeuw en je broek wordt niet nat van opspattende smurrie.

Snowboots kopen

Waar haal je ze vandaan? Snowboots zijn eigenlijk het hele winterseizoen te koop, maar zodra de eerste sneeuw is gevallen gaan ze als warme broodjes over de toonbank. Het gevolg is dat je stad en land moet aflopen om voor je hele gezin sneeuwschoenen in de juiste maat te vinden. De beste methode is om aan het begin van de winter je zoektocht vast te starten. Kijk bij sportzaken zoals de Intersport en de Perry Sport voor mooie kwaliteit snowboots. Heb je iets minder te besteden, ga dan voor snowboots naar de Bristol, Decathlon, Schoenenreus of outletwinkels. Soms zijn er speciale snowboots aanbiedingen bij de supermarkten die een partij sneeuwlaarzen inkopen. Houd de folders van de Albert Heijn, Aldi en Lidl hiervoor in de gaten.

Snowboots van plastic

Zoals er verschil in prijscategorie is in snowboots, is er verschil in materiaal. De goedkoopste snowboots lijken vaak op kaplaarzen. Ze zijn van rubber en plastic. Het voordeel is dat ze vaak langzaam slijten. Het risico is uitdroging door kou. Laat ze daarom niet in een koude schuur liggen, maar zet ze gewoon binnen. Klop de sneeuw er eerst af om een waterballet te voorkomen. Let ook op dat het textiel niet scheurt en dat de naden goed zijn.

Snowboots van leer

Leer is een duurzaam product, maar in combinatie met veel vocht kan leer snel slijten. Koop ook nooit snowboots met een leren zool. Deze zijn glad en in combinatie met water kunnen ze zelfs gaan schimmelen. Ga altijd voor een rubberen zool. Heb je wel snowboots met een leren zool? Ga dan langs de schoenmaker, zodat hij er een extra zooltje onder kan zetten. Laat leer niet drogen bij een kachel en spray ze regelmatig in met een beschermende, waterdichte spray.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020