Excite

Slank met dokter Frank de zomer in

Dokter Frank wordt steeds bekender in Nederland. Hij heeft een dieet ontwikkeld waarbij je tot een kilo per week af kunt vallen. De naam dokter Frank doet bij veel mensen ongetwijfeld een belletje rinkelen, maar wie deze man is, is veel onbekender.

Wie is dokter Frank?

Dokter Frank van Berkum is echt een dokter. Hij is internist en vasculair geneeskundige aan de ziekenhuisgroep Twente. Bovendien is hij verbonden aan Previtas, een kliniek die gespecialiseerd is in mensen met overgewicht. Als deskundige op dit gebied deed dokter Frank samen met de universiteiten in Groningen en Maastricht wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van verschillende diëten.

Deze resultaten en de 25 jaar ervaring die hij heeft met mensen met ernstig overgewicht zorgden ervoor dat hij zijn eigen dieet ontwikkelde, gericht op de Nederlandse consument.

Dokter Frank was ook verbonden aan het SBS6-programma: De Afvallers XXL dat iedere week op SBS 6 werd uitgezonden. Dit programma draaide om een aantal koppels die afvielen met dit dieet. Het programma wordt inmiddels niet meer uitgezonden vanwege tegenvallende kijkcijfers.

Soort dieet

Er zijn verschillende soorten diëten. Elk dieet kent zijn eigen methodes en dingen die je wel en niet mag.

Het dieet van dokter Frank bestaat uit eiwitrijke, koolhydraatarme voedingsmiddelen en dit leidt tot goede resultaten bij mensen met diabetes type 2, mensen met prediabetes en veel mensen met overgewicht.

Het is belangrijk bij een dieet dat het vol te houden is en volgens dokter Frank is dit dieet relatief makkelijk vol te houden. De eiwitverrijking van dit dieet valt mee; er wordt gemiddeld 1,0 tot 1,2 gram eiwit per kilo van het lichaamsgewicht gebruikt en dat is niet veel meer dan een gemiddelde Nederlandse man.

Dit dieet zou werken vanwege meerdere redenen:

  • je krijgt weinig calorieën binnen waardoor je lichaam je vetreserves moet aanspreken
  • je raakt verzadigd en zit sneller vol. Daardoor zul je minder snel naar snacks en tussendoortjes grijpen
  • de onverzadigde vetzuren en eiwitten maken het dieet smakelijk, waardoor het dieet beter vol te houden is. Bovendien zijn deze vetzuren goed voor je cholesterol
  • het lage koolhydraatgehalte voorkomt schommelingen in de bloedsuikerspiegels en dit leidt tot minder hongergevoel.

Daarnaast zou het dieet een gemiddelde gewichtsdaling van één kilo per week geven en dit is natuurlijk heel erg motiverend.

Dokter Frank zegt bovendien dat het na het afvallen ook nog prima toe te passen is om de kilo's eraf te houden. Naast het dieet moet er uiteraard wel voldoende bewogen worden.

Meer informatie

Dokter Frank heeft een eigen site, drfrank.nl, waar het een en ander over zijn dieet wordt uitgelegd. Daarnaast heeft dokter Frank een drietal boeken geschreven die je kunt raadplegen:

  • Gezond slank met dokter Frank deel 1
  • Gezond slank met dokter Frank deel 2
  • Gezond de wereld rond

Heel veel succes!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021