Excite

Verschillende soorten slaapkledij voor dames

Slaapkledij voor dames is divers. Wat je draagt in bed hangt af van je eigen voorkeur, van het weer, etc. Zo kun je een pyjama dragen, een nachthemd, of een babydoll. Maar net wat je zelf het fijnst vindt!

Pyjama

Een pyjama is natuurlijk het meest bekende voorbeeld voor een kledingstuk voor in bed. Het is uniseks kledingstuk: zowel mannen als vrouwen kunnen prima een pyjama dragen tijdens het slapengaan. Een pyjama is er in heel veel dessins, kleuren en stoffen, maar de klassieke pyjama bestaat altijd uit een jasje en een broek. Dit kan een lange of korte broek zijn. Het jasje kan korte of lange mouwen hebben. Pyjama's worden meestal in de winter gedragen en dan vooral de variant met de lange broek. Dat houd je lekker warm in bed tijdens de donkere, kille dagen.

Nachthemd

Een nachthemd of nachtjapon is eigenlijk een lang t-shirt dat gedragen wordt in bed. Net zoals bij de pyjama zijn er nachthemden in vele dessins en kleuren. Het standaard nachthemd is doorgaans tot op de knie en is een soort van wijde jurk met een print erop.

Babydoll

Een babydoll is een kort jurkje doorgaans met een A-lijn heeft. Meestal is de babydoll van zijde of satijn gemaakt. In tegenstelling tot het nachthemd of de pyjama is de babydoll een sexy kledingstuk. Ideaal dus voor die spannende nachten. De invulling van die nachten mag je zelf bedenken.

Waar koop je nachtkleding?

Nachtkleding is te koop bij warenhuizen zoals Hema, V&D of de Bijenkorf. Daarnaast hebben winkels als Zeeman en Wibra vaak ook een groot assortiment aan slaapkleding voor vrouwen. Ook de meeste weekmarkten verkopen slaapkleding. Voor je sexy babydoll kun je beter naar een goede lingeriewinkel. Je kunt hierbij denken aan Livera of Hünkemöller.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021