Excite

Skinny jeans voor mannen

De skinny jeans, in de volksmond simpelweg skinny’s genoemd, zijn strakke broeken die in 2005 in het modebeeld verschenen. De skinny jeans zit zo strak om de benen, dat het een tweede huid lijkt. Het woord skinny jeans is dan ook afkomstig van het Engelse woord skin, wat huid betekent.

Skinny jeans mannen

In 2005, toen de skinny jeans net in het modebeeld verscheen, leek het ondenkbaar dat mannen een dergelijke broek, wat een strakke pasvorm om de benen heeft, zouden gaan dragen. Skinny jeans werden als vrouwelijk gezien en een man met een skinny jeans aan werd al gauw bestempeld als “gay”. Toch zijn er langzaam aan mannen begonnen met het dragen van deze modetrend en tegenwoordig kijkt niemand er meer van op als een man een strakke broek draagt.

Pasvorm

Nu er steeds meer mannen de skinny jeans beginnen te dragen, hebben de grotere jeansmerken speciale skinny jeans voor mannen op de markt gebracht. Het verschil hierin met de skinny jeans van de vrouw, is dat die van de man iets meer ruimte in het kruis hebben en gemaakt zijn van een licht stretchmateriaal. Dat om het draagcomfort van de skinny jeans bij mannen te vergroten.

Tips skinny jeans mannen

Zowel voor vrouwen als mannen zijn er do's-and-don'ts bij het dragen van skinny jeans. Om een modeflater te voorkomen, volgen hier wat tips voor mannen bij het dragen van skinny jeans:

  • Skinny jeans hoeven niet super strak te zitten. Comfort is belangrijk. Bovendien kan een extra strakke broek bij een man niet flatterend zijn.
  • Let bij schoenen dat de voorkant van de schoen niet breder is dan de onderkant van de skinny jeans. Brede schoenen in combinatie met een strakke broek ogen erg lomp.
  • Draag geen extra strak shirt op de skinny jeans. Dit kan een propperig voorkomen geven.

Celebrities en skinnyjeans

Veel celebrities dragen tegenwoordig skinny jeans. Vooral jonge mannen als Chris Brown of Justin Bieber combineren de skinny jeans erg hip en mannelijk. Voor veel jonge mannen zijn deze celebrities heuse voorbeelden op het gebied van mode. Het is dan ook niet gek dat er meer mannen in skinny jeans in het straatbeeld verschijnen.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020