Excite

Sjaalprints op kleding

Na jaren van zwarte, donkere kleding zijn vrolijke prints weer helemaal terug van weggeweest. We zien veel bloemenprints, streepjes, polkadots en de steeds populairdere sjaalprints. Elke zomer komen sjaalprints op kleding terug. Dat kan zijn in jurkjes, blouses, rokjes en andere kledingstukken met fladderige, zomerse stoffen. Lees hier over combinaties en tips bij het winkelen.

De sjaalprint

Sjaalprints gaan al even mee. In de jaren zeventig was iedereen dol op multicolour kleding en vooral felle grafische en art deco prints waren enorm populair. Hoewel het modebeeld een tijd lang minimalistisch en klassiek was, komen de sjaalprints steeds meer terug; vooral in de zomercollecties. De sjaalprint is lekker vrolijk en te verwerken in bijna iedere outfit.

Wat voor print is een sjaalprint?

Een sjaalprint is simpelweg een stof met een print zoals je die normaal alleen op een damessjaal zou aantreffen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de paisley print die Indisch aandoet en ook de eerder genoemde foulard print die we kennen van vintage zijden kleding en moderne herensjaals. Veel kleding van dit seizoen wordt ook gemaakt van jaren zestig en zeventig sjaalprints van grote modehuizen als Versace en Hermès en de moderne D&G.

Kleding met sjaalprint

Veel kleding met sjaalprint is wat betreft het model ook vaak geïnspireerd op de charmante drapering van sjaals. Je zult veel lichte stoffen en wijde modellen zien die je door middel van een riem of ceintuur zelf moet modelleren om je lichaam. Sommige kleding ziet eruit alsof ze letterlijk gemaakt is van een sjaal. Denk daarbij aan rokjes die eruit ziet alsof je een sjaal om je heen hebt gedrapeerd, maar ook jurkjes en topjes die wat weghebben van aan elkaar genaaide fleurige sjaals.

Sjaalprint combineren

Sjaalprints zijn echte eyecatchers en daarom laten ze zich lastig combineren met andere flashy items. Houd de rest van je outfit daarom simpel en klassiek. Draag een sjaalprint top bijvoorbeeld met een witte kokerrok en hoge hakken. Kies voor combinaties met duurzame materialen zoals wol en leer. Kleding met sjaalprint komt het best tot zijn recht als er gebruik is gemaakt van mooie lichte kwaliteitsstoffen als satijn en zijde.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020