Excite

Sieraden voor speciale gebeurtenissen

Soms gebeuren er dingen die je je voor altijd wilt blijven herinneren. Een geboorte, een scheiding, een bruiloft, een ziekte: je kunt het zo gek niet bedenken. Een mooie manier om zoiets te herdenken is natuurlijk een foto. Alleen is niet overal even makkelijk een foto van te maken én kun je een foto niet altijd bij je dragen. Sieraden zijn dan misschien wel een veel betere optie.

Er zijn verschillende sieraden te koop die al speciaal gemaakt zijn voor bepaalde gebeurtenissen. Denk aan de geboortearmbandjes, kinderkopjes voor aan je ketting, trouwringen, verlovingsringen, enzovoorts. Als je echter niet van standaard sieraden houdt, dan kun je ook zelf iets ontwerpen of laten ontwerpen. Hiervoor kun je meestal niet terecht bij de standaard juwelier, maar zul je contact moeten zoeken met een atelier. Dat is soms wat lastiger vinden, maar in praktisch iedere plaats is er wel tenminste één te vinden.

Als je besluit zelf je sieraad te (laten) ontwerpen, dan doe je er goed aan eerst je eigen beeld heel goed op papier te krijgen. Op het moment dat jij goed kunt uitleggen wat je wilt – en dat kan gaan om materiaal, maar ook om ontwerp of uitvoering – is het voor de kunstenaar makkelijker om tot een goed eindresultaat te komen. Maak ook duidelijke afspraken over de kosten, het is zonde als je mooie herinnering ineens overschaduwd wordt door de herinnering aan het prijskaartje!

Afbeelding: Flickr account Print North East

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020