Excite

Sieraden, horloges en herenuurwerken bij de juwelier

Als je sieraden of ornamenten wil kopen kun je tegenwoordig heel goed terecht in grote warenhuizen. De Bijenkorf, Vroom & Dreesman, HEMA, allemaal hebben ze een collecties sieraden, horloges en herenuurwerken. Vaak zijn deze artikelen goedkoper dan bij specialisten, en voelt een warenhuis veel toegankelijker dan een juwelier.

Toch bieden juweliers kwaliteit en service die je niet zo snel ergens anders vindt. Er werken doorgaans vakkundige specialisten, die veel meer kennis bezitten dan medewerkers in een warenhuis. Wanneer je dure horloge kapot is kan een juwelier de reparatie sneller uitvoeren en hoeft je uurwerk niet opgestuurd te worden naar de fabrikant.

Ook diamant-zettingen en gravures worden bij de juwelier vaak sneller en preciezer uitgevoerd. Omdat juweliers goede contacten met leveranciers onderhouden is het niet ongebruikelijk dat je oude sieraden kan inruilen. De prijs die je voor oude gouden of diamanten sieraden kunt krijgen zijn vaak verbazingwekkend. Daarvoor hoef je bij een warenhuis echt niet aan te kloppen.

Dat juweliers in de tijd van schaalvergroting, denk alleen al aan supermarkten, nog altijd bestaan is een teken aan de wand. Hoewel prijzen voor sieraden en horloges vaak iets hoger liggen, maakt de service en de mogelijkheid tot het inruilen van oude sieraden veel goed.

Afbeelding: Flickr, gebruiker ataraxis

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021