Excite

Sieraden van fietsbanden - een nieuwe hype?

Sieraden van fietsbanden - niet gelijk iets waar je aan denkt als je sieraden wil kopen. Toch worden er van oude fietsbanden heel leuke en originele kettingen en armbanden gemaakt.

De voordelen

Omdat de fietsbandsieraden worden gemaakt van oude binnenbanden, zijn de sieraden zelf een stuk goedkoper dan wanneer je bijvoorbeeld zilver of kralen zou gebruiken. Natuurlijk varieert de prijs van een sieraad ook, zeker als je iets extra bijzonders wil. Toch zul je merken dat de prijzen relatief laag liggen.

Een ander voordeel is dat de sieraden zeer licht zijn. Je merkt het al als je ooit een fietsband in handen hebt gehad. Alhoewel een fietswiel door de spaken nog wel wat weegt, is de band zo licht als maar kan. De meeste sieraden worden gemaakt van de binnenbanden van een fiets, en hoe vol sommige kettingen of armbanden ook zijn, je hebt niet het idee dat je veel draagt.

Een laatste voordeel is dat de meeste bandsieraden geen sluiting hebben. Met name voor mensen met nikkelallergie is dit een uitkomst. Door de rekbaarheid van de fietsband kun je een ketting of armband namelijk omdoen zonder hem eerst los of vast te hoeven maken.

Zelf aan de slag?

Nog goedkoper wordt het natuurlijk als je zelf je sieraden van fietsbanden gaat maken. Op debandsieraden.nl vind je behalve een online winkel voor de sieraden ook een link waarbij je je op kunt geven voor een workshop. Zo leer je hoe je zelf ook bandsieraden kunt maken. Tip: zoek vooraf alvast op 'sieraden fietsbanden' - dan kun je inspiratie opdoen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020