Excite

Hoe kun je een shirt mooi versieren?

Je hebt vast wel ergens onderin je klerenkast een oud shirt liggen die je toch niet meer aantrekt. Gooi hem niet gelijk in de prullenbak, maar probeer het shirt eens te versieren. Ook als je geen groot budget hebt kun je bij goedkope winkels al een shirt kopen voor maar twee euro en het vervolgens helemaal pimpen! Hoe pak je dat het beste aan?

Wat heb je nodig om je shirt te versieren?

  • een strijkplank
  • een strijkijzer
  • t-shirt transferpapier
  • de afbeelding die je op je shirt wilt hebben
  • een printer
  • bakpapier
  • leuke materialen, zoals knopen, kant, verf, kralen, lintjes, studs, strass steentjes of lappen met leuke motieven

Hoe ga je te werk?

Bedenk allereerst wat je precies op je shirt wilt uitdrukken. Wil je een sjabloon, merknaam, foto, tekst of toch een grappige quote? Zoek eens op zoekmachines naar leuke afbeeldingen of teksten. Je kunt ze ook zelf ontwerpen op je computer met bijvoorbeeld Paint, Photoshop of Word, zodat je echt een persoonlijke shirt krijgt. Zorg er wel voor dat je afbeelding of tekst in spiegelbeeld staat. Als je dat niet doet, krijg je juist op je shirt het in spiegelbeeld te staan.

Print je afbeelding op het t-shirt transferpapier. Als je niet beschikt over een printer, kun je het gewoon overtekenen of uit de losse pols een tekst schrijven.

Knip vervolgens de afbeelding of tekst ruim uit en leg het met de ruitjesprint naar boven op een gestreken shirt.

Leg het bakpapier erover en strijk het ongeveer een minuutje. Laat het even afkoelen en haal zorgvuldig het transferpapier van je shirt af.

Nu kun je je shirt nog versieren met allerlei leuke materialen. En klaar is je gepimpte t-shirt!

Je eigen originele shirt

Met een goede naald, draad, schaar, materiaal en een beetje creativiteit heb je in enkele minuten je shirt leuk kunnen versieren! Daarnaast is het tegenwoordig helemaal hot om allerlei kledingstukken te pimpen. Neem eens een kijkje op diverse blogs of sites voor inspiratie. Dus leef je helemaal uit en pimp de oude kledingstukken van jouw garderobe!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020