Excite

Schoenen maken het leven een stuk makkelijker

Stel je eens voor dat je op blote voeten alle gevaren op de weg zou moeten trotseren. Gelukkig is dat niet meer noodzakelijk, jaren geleden is men begonnen met het maken van de voorloper van de schoen. Dit begon met het uitsnijden van huiden om de voeten te beschermen. Later kwam er steeds meer pasvorm in het schoeisel en tegenwoordig kun je zelfs schoenen op maat laten maken.

Schoenen zijn naast dat ze functioneel zijn ook een echt modeartikel geworden. Bij een aantal fabrikanten kun je via de website zelf een ontwerp maken en op die manier je schoenen laten maken die je zelf wilt! Maar daarmee is het ook steeds meer een wegwerpartikel geworden, en dat is jammer, want goede schoenen kunnen altijd gerepareerd worden, waardoor je er letterlijk jaren mee kunt doen.

Tegenwoordig heb je voor elk doel passende schoenen. Voor allerhande sporten zijn er speciale schoenen, maar er zijn ook schoenen gemaakt voor lange afstanden af te leggen. Het is wel verstandig om te kijken naar een goede pasvorm. Schoenen die niet goed zitten kunnen klachten opleveren. Die verergeren naarmate je langer doorloopt. Zeker tijdens sportactiviteiten is het van groot belang schoenen op maat te kopen. Vervang deze ook op tijd , schoenen die versleten zijn, vergroten de kans op blessures en ongelukken.

Uiteraard geldt voor al je schoenen dat periodiek onderhoud van het grootste belang is. Met name leren schoenen gaan veel langer mee als je ze regelmatig poetst. Is er iets kapot, bijvoorbeeld een gaatje in de zool of iets anders? Dan kun je altijd even bij de schoenmaker langs om dit te repareren. Denk er wel aan om een extra paar schoenen mee te nemen (als het gaat om de schoenen die je draagt), anders kun je alsnog in je sokken over straat!

Afbeelding: Flickr account autumn_bliss

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020