Excite

Veilig online schoenen bestellen en achteraf betalen

Schoenen zijn goed vertegenwoordigd op internet in online shops. Soms wil je schoenen achteraf betalen. Wat zijn de veilige betaalmethodes?

Online schoenen kopen

Online schoenen bestellen is tegenwoordig veilig en heel gemakkelijk. Passen ze niet of zijn ze anders dan op het plaatje? Dan kun je ze terugsturen. Soms kosteloos, soms betaal je de verzendkosten. Zeker bij de grotere winkels is dit geen probleem.

Er zijn ook winkels die een internetshop hebben. Vaak kun je je schoenen dan in de winkel halen. Passen ze dan niet, dan kun je ze meteen retourneren en kost het niets extra's. Bij twijfel tijdens het bestellen is het wel handig om dit op te zoeken.

Het is ook altijd handig om te zoeken hoe de betaling geregeld wordt en hoe de verzendprocedure is. Bovendien is het ook slim om de algemene voorwaarden goed door te nemen voor je gaat bestellen.

Achteraf betalen

Het is altijd fijn om achteraf te kunnen betalen. Als je het bedrijf niet vertrouwd bijvoorbeeld. Straks heb je geld betaald, maar zie je nooit een schoen verschijnen!

Bij betaling achteraf moet het meestal worden aangegeven in het bestelproces. Bij de meeste grotere online winkels is dit doorgaans het geval. Maar wat zijn nu eigenlijk veilige betaalmethodes bij een betaling achteraf?

Acceptgiro

De acceptgiro is van alle methodes wel de meest bekende. De schoenen worden besteld en worden toegezonden in een doos of zak. Tijdens de bestelling moet vaak al aangegeven worden dat je per acceptgiro wilt betalen Er zijn bedrijven die hiervoor administratiekosten in rekening brengen. Dit verschilt per bedrijf.

Maandfactuur

Een maandfactuur is een factuur die elke maand naar je wordt verstuurd wanneer je iets hebt gekocht en hebt ontvangen. Het zijn alle bestellingen van de afgelopen maand die je gedaan hebt bij dat bedrijf. Bij de bestelling zelf zit dus geen rekening; die krijg je later. Dit kan handig zijn, maar wanneer je niet zo goed bent in overzicht houden op bestellingen, kan dit een valkuil zijn.

Nagezonden factuur

Er zijn online winkels die werken met een factuur die nagezonden wordt. Dan ontvang je eerst de schoenen, het product, en pas een paar dagen later de factuur. Dit komt niet heel vaak voor en is dus ook niet heel gebruikelijk.

Betaling in de winkel

Er zijn webwinkels die ook een 'winkel in de straat' hebben of een depot waar je de schoenen op kunt halen. Soms is er een mogelijkheid om bij het ophalen te betalen.

AfterPay

AfterPay is een betaalservice die aangeboden wordt aan winkeliers. Bestellers haken vaak af als er vooraf betaald moet worden, maar winkeliers willen geen betalingsrisico lopen. Met AfterPay wordt er feitelijk gebruik gemaakt van de acceptgiro. AfterPay neemt alles wat betreft de betaling uit handen: volledige afhandeling, facturatie en het betalingsrisico. Dit kan handig zijn voor zowel koper als verkoper.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020