Excite

Helemaal hip: sandalen voor mannen

Het is een trend die weer helemaal terug is van weggeweest: sandalen voor mannen. Dus heren, doe jullie teenslippers maar weer terug in de kast. Het is tijd voor de herensandaal. Vooral bruin leren sandalen kunnen weer helemaal. Niet alleen zijn sandalen lekker luchtig, ze lopen ook nog eens lekker.

Bruinleren sandalen

De sandalen voor heren waren altijd enigszins taboe. Alleen mannen op leeftijd met witte sokken in hun sandalen werden met dit schoeisel gespot. Deze tijd is nu voorbij. Op de catwalk wordt de sandaal voor de man steeds vaker weer gezien. De meeste sandalen zijn gemaakt van bruin leer, maar zwart of grijs komt ook vaak voorbij. Het model is vaak minimaal en soms is er zelfs een band om de enkel geplaatst.

Hoe combineer je de sandalen?

De sandalen zijn het beste te combineren met een minimalistische outfit. Denk hierbij aan eenvoudige korte broeken of bermuda's met een leuk shirtje er boven. De meeste sandalen hebben brede banden. Het is dan ook uit den boze om er sokken in te dragen. Als je je waagt aan de sandaal, dan draag je deze met blote voeten. En bij regen trek je gewoon weer je zomergympen aan.

Voetverzorging

Nu je voeten weer zichtbaar zijn in de sandalen, is het natuurlijk wel belangrijk om te zorgen dat je voeten er verzorgd uitzien. Dit houdt in dat je je teennagels recht afknipt en dat je eeltplekken wegschuurt met een vijl. Kloven worden ingesmeerd met lotion. Vuile voeten zijn uit den boze dus zorg dat je je voeten wast voordat je je sandalen voor mannen aantrekt.

Je nieuwe sandalen inlopen

Net zoals bij leren schoenen geldt dat leren sandalen ingelopen moeten worden. Daarnaast moet je het leer van tevoren eerst goed invetten en insprayen met waterafstotende spray. Zorg dus dat je genoeg loopuren maakt op je sandalen voor een comfortabel zittende schoen. Anders zou je nog wel eens spijt kunnen krijgen van die sandalen voor mannen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020