Excite

Sadomasochistische ontwerpen Alexander McQueen in boek

Met de dood van Alexander McQueen verloor de mode-industrie een van haar grote talenten. Dat wil niet zeggen dat we niets meer van hem horen; niet alleen zijn merk draait gewoon door, ook zal er binnenkort een boek worden uitgebracht over zijn werk.

Het boek sluit aan bij een tentoonstelling in het Metropolitan Museum in New York en het moet een echte viering zijn van zijn carrière. Het boek zal ‘Savage Beauty’ gaan heten en zal zich vooral richten op de belangrijkste ontwerpen van McQueen. In zijn ontwerpen nam hij vaak verwijzingen op naar bijvoorbeeld bondage en dat wordt in dit boek ook uitgelicht.

De handen van modellen worden vaak samengebonden door de kleding en ook maakte McQueen vaak gebruik van maskers die het gezicht bedekten. Ook de fetisjistische schoenen die McQueen ontwierp krijgen een plaatje in het boek. Dat geldt natuurlijk ook voor zijn meest controversiële collectie ooit: Highland Rape. Deze collectie bestond uit talloze tartans, waarbij het leek alsof er uit één van de jurken een tampon tevoorschijn was gekomen. Bij nadere inspectie bleek dat het niet om een tampon ging, maar om een horlogeketting. Ook de naam maakte natuurlijk indruk.

Het boek zal vanaf 31 mei te koop zijn. De tentoonstelling is vanaf 4 mei te bekijken. Beiden zullen ongetwijfeld een paar mythen over McQueen ontrafelen, maar volgens de kenners blijft het leven van de ontwerper nog steeds mysterieus genoeg.

Afbeelding: Flickr account ellesmelle

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020