Excite

Onmisbaar in de babykamer: het rompertje

Misschien heb je nog nooit van een rompertje gehoord, maar dat neemt niet weg dat je het zult herkennen zodra je het ziet: het is een kruippakje voor baby's en bestaat uit een hemdje en een broekje aaneen. Het rompertje wordt met drukknoopjes dichtgemaakt tussen de beentjes. Rompertjes hebben meestal korte mouwen en korte pijpjes.

Voordelen rompertje

Maar waarom is zo'n rompertje nu onmisbaar voor in de babykamer? Heel simpel: omdat het rompertje vele voordelen voor de kersverse ouders met zich meebrengt. Ten eerste is het een kledingstuk dat onder alle omstandigheden goed blijft zitten. Als je baby dus een echte woelwater is en geregeld zijn/haar kleertjes loswoelt, blijft het ruggetje altijd bedekt door het rompertje. Zo voorkom je dat de baby kou vat.

Luiers verschonen

Het verschonen van de baby is ook gemakkelijk met een rompertje. Doordat je alleen de drukknoopjes hoeft los te maken, kan je de luier gemakkelijk verwisselen zonder de baby eerst uit zijn/haar kleding te pellen.

Draagcomfort

Rompertjes zijn gemaakt van natuurlijke, prettig aanvoelende materialen, veelal 100% katoen. Niet alleen is dit voor de baby prettig om te dragen; het is ook gemakkelijk te wassen. En wassen, dat zal je als kersverse moeder heel wat moeten doen! Op maximaal 40 graden worden de meeste rompertjes prima schoon, en veel exemplaren mogen ook nog in de wasdroger.

Babyuitzet

Met een stuk of zes rompertjes kan de gemiddelde baby prima toe. Als je niet te vaak wilt wassen (of je kan gewoon niet kiezen uit al die leuke exemplaren) dan kan je er eventueel wat meer aanschaffen, maar hou er rekening mee dat je baby binnen de kortste keren overal weer uitgroeit.

Een rompertje cadeau doen

Als je uitgenodigd bent op kraamvisite, is het wel zo leuk om niet met lege handen aan te komen. Een rompertje cadeau doen is leuk, een origineel rompertje cadeau doen is leuker! Wat dacht je van een rompertje met een zelfverzonnen tekst? Op internet zijn hier diverse mogelijkheden voor te vinden, zoals bij de babyrompershop.nl.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020