Excite

De stijlvolle zussen van Rodarte

Rodarte is het merk van de zussen Kate en Laura Mulleavy. Beide dames studeerden aan de universiteit van Berkeley. Het label Rodarte bestaat sinds 2005 en sindsdien hebben de gezusters Mulleavy verschillende prijzen gewonnen in de mode-industrie. Rodarte wordt verkocht bij verschillende grote luxe modewarenhuizen over de hele wereld, zoals Barneys NYC, Bergdorf Goodman en Nordstrom.

Start van Rodarte

Kate en Laura vertrokken in het voorjaar van 2005 met een koffer vol zelfontworpen kleding naar New York. Een week later hadden de zussen hun merk laten zien aan vrijwel alle grote inkopers en modecritici. Geduld en talent zorgde ervoor dat zelfs Vogue editor-in-chief Anna Wintour de dames een handreiking deed bij de lancering van hun lijn. Rodarte is nog een erg jong label, maar al snel na de oprichting kreeg Rodarte het label up-and-coming. Rodarte is tevens één van de favoriete merken van veel modemensen.

Stijl van Rodarte

Rodarte, vernoemd naar de meisjesnaam van de moeder van Kate en Laura, staat bekend om minutieuze details. De gezusters deinzen niet terug van het nodige handwerk, en kostbare stoffen worden met veel aandacht verwerkt. Geen detail in de kleding wordt over het hoofd gezien, waardoor de jurken zowel op afstand als van dichtbij prachtig zijn. Veel 'moeilijke' stoffen zoals zijde, chiffon en metalige fabricaten worden tot in detail bewerkt waardoor ze perfect vallen en speels, bijna toevallig ogen. Een ode aan de vrouwelijkheid.

A-list fans

Hoeveel het talent de ontwerpsters van Rodarte wordt gewaardeerd, laat de enorme lijst met bekende fans zien. Cate Blanchett, Natalie Portman, Keira Knightley, Kirsten Dunst, Michelle Obama en Chloë Sevigny kennen allemaal de japonnen van Rodarte. De ontwerpen van Kate en Laura Mulleavy zijn dan ook vaak op de rode lopers te zien.

Rodarte en speciale projecten

Rodarte doet meer dan enkel high fashion kleding ontwerpen. Ze zijn inmiddels al vele samenwerkingen aangegaan, zoals met de 13-jarige blogger Tavi Gevinson voor een goedkope lijn bij de winkelketen Target. Ook in Nederland zijn de zussen aan het werk geweest. In 2010 ontwierpen ze alle ballet kostuums voor Het Nationaal Ballet van choreograaf Benjamin Millepied. Voorlopig zijn de zussen van Rodarte nog niet klaar met hun opmars naar de modetop.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020