Excite

Reclame Yves Saint Laurent van de buis

In Groot-Brittannië is een commercial voor het parfum Belle d’Opium van Yves Saint Laurent van de buis gehad. Het televisiespotje zou aanzetten tot drugsgebruik.

De Franse actrice Melanie Thierry speelt in de reclamespot de rol van Belle, en danst daarin expressief op de maat van de muziek. De Britse Reclame Code Commissie ontving dertien klachten, omdat de dansende Thierry in de commercial onder invloed van drugs zou zijn.

Een woordvoerder van YSL Beauté is niet te spreken over het feit dat de spot al na dertien klachten van de buis werd gehaald. ‘De reclame refereerde niet bewust aan drugsgebruik, maar was bedoeld om de sensualiteit en het verleidelijke van het parfum Opium te promoten, een geur die Yves Saint Laurent meer dan dertig jaar geleden al lanceerde.’

De woordvoerder liet weten dat de reclame uitgebreid getest werd, voordat hij op televisie te zien was. ‘In een consumententest in Frankrijk werd geen enkele connectie met drugs gezien. Een verdere consumententest in Engeland bevestigde de visie van YSL dat de Belle d'Opium reclame niet controversieel zou zijn.’

Opium wordt veel gebruikt in de productie van heroïne, maar volgens YSL Beauté moet de naam van het parfum weergeven hoe verslavend de vrouwen die de geur dragen zijn, en niet het verslavende aan drugs’.

Het parfum Opium zorgde al eerder voor een controverse. In 2000 kwamen er in Groot-Brittannië honderden klachten binnen over een reclameadvertentie waarop de voluptueuze Sophie Dahl naakt te zien was.

Afbeelding: Youtube.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021