Excite

Nieuwste trend: de pyjamalook

Misschien wel de mafste modetrend van de afgelopen jaren: de pyjamalook. Het is letterlijk wat het woord zegt. De straat op in je pyjama. Niet alle pyjama's zijn geschikt voor deze trend, het moet wel een stijlvolle look zijn. Ren daarom niet naar de dichtstbijzijnde HEMA om in herenpyjama de straat op te gaan.

Waarom pyjama's?

Om de zoveel tijd komen de pyjama's als daywear terug op de catwalk. Waarschijnlijk heeft het ermee te maken dat vrouwen na alle hoge hakjes, korte rokjes en skinny jeans weer behoefte hebben aan iets comfortabels. Hoewel de pyjama look anders doet vermoeden, is het geen makkelijke modetrend. Gewoon je nachtelijke pakje aan met een paar hakken is niet wat er bedoeld wordt.

Pyjamalook op de catwalk

De pyjama combineren zodat je hem naar kantoor aankan vereist bepaalde technieken van combineren. Zo kun je ervoor kiezen om de pyjama te combineren met een chique jasje of colbert, waardoor het nonchalante pyjama-achtige niet helemaal verloren gaat. Op de catwalk waren modellen te zien in een soort badkamerslippers, maar de pyjama look kan best een paar pumps of laarsjes gebruiken. Overlaad de pyjama niet met allerlei accessoires om hem te verbergen. De kracht van deze look zit juist in het minimalisme. Ga enkel voor mooie schoenen, grote oorbellen en eventueel een zonnebril of hoed. De pyjamalook kan ook in iets mindere mate worden gedragen. Ga dan niet voor een heel pak, maar kies voor een broek in een mooie satijnen of zijde-achtige stof met een pyjamaprintje zoals stipjes of ruitjes. Combineer met een egaal wit of grijs t-shirt.

Pyjamalook perfectioneren

Met een pyjamalook wordt niet de out of bed look bedoeld. Het is daarom belangrijk dat je pyjamabroek of -blouse perfect gestreken is. Ook de snit en pasvorm moet perfect zijn. Probeer een 'tailored' look te creëren, zodat je er verzorgd uitziet. De belangrijkste accessoire voor deze look is een zelfverzekerde houding.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020