Excite

Professionele herenkleding in de zomer

Heerlijk die tropische temperaturen. Lekker in korte broek en teenslippers naar het terras en afkoelen met een koud biertje. Helaas geldt dit niet voor iedereen; velen van ons zitten gewoon op kantoor met de hitte. En meer dan ooit geldt dan de vraag: wat is professionele herenkleding voor de zomer?

Vermijd ‘Miami Vice’ look

Een pantalon met overhemd, afgemaakt met een jasje, zakelijke leren schoenen, meestal is de professionele look voor de man niet erg ingewikkeld. Moeilijker wordt het wanneer de temperaturen stijgen. Voor de dames zijn genoeg zakelijke jurkjes te vinden en blote benen of blote armen zijn geen probleem. Maar voor de man? Volgens de kenners is er één belangrijke regel: vermijd de ‘Miami Vice’ look met een wit of lichtblauw zomers pak. Ook een no go: korte broeken op kantoor, overhemden die te ver open zijn geknoopt of teenslippers. Hoe fijn ook op het terras, dit zijn geen tekenen van professionele herenkleding.

Zomerse herenkleding

Wat je wel moet willen is elegante, maar zomerse herenkleding. Een goede start is een pak van een lichte linnenmix. Ga voor een neutrale kleur, niet de gladde Miami Vice tinten. Een bijpassend colbert is ideaal voor een kantoor met airconditioning, maar als je het snel warm krijgt, laat dan het jasje thuis. Ga voor een blouse in een donkere kleur, om eventuele zweetplekken te verhullen. Donkerblauw, donkergrijs of zwart zijn goede kleuren. Kies een neutraal, aansluitend t-shirt met een V-hals of een overhemd met lange mouw die je oprolt tot de elleboog. Ga voor katoen of een ander natuurlijk materiaal dat veel zweet opneemt. Draag eventueel een hemd onder het overhemd om extra zweet en geurtjes op te nemen.

Herenchoenen

Professionele herenkleding in de zomer kan niet zonder de juiste herenschoenen. Slippers en sandalen kunnen meteen worden afgestreept. Blote tenen zijn op kantoor niet acceptabel. Ga voor loafers, leren instappers of leren sneakers, als je durft in een opvallende kleur. Draag ze zonder zichtbare sokken, zodat de enkels koel blijven. Rol eventueel je broekspijp een klein stukje op voor een relaxte uitstraling.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021